Tóth polgármester: „nem jár minden ingyen”! – Betonfal nőtt az agárdi szabadstrand partján …

Az biztos, hogy Tóth István, Gárdony polgármestere “bebetonozta” nevét az ottélők és oda előszeretettel utazók emlékezetébe. Nem kell csodálkoznia, ha az elkövetkezendőkben csuklással telik majd a hivatali- és szabadideje. Úgy tűnik, ezért mindent meg is tesz!

Ha teheti, egyszemélyben dönt – a veszélyhelyzet ezt megengedi neki

Induljunk kicsit messzebbről, hogy rávilágítsunk: notórius egyszeménlyben döntőről van szó. 2020 nyarán a Velencei-tó partján, Gárdonyban az egyik szabadstrandot kordonnal kerítették el, a lakosság akkor a kerítést elhúzva járt be a vízbe.

Aztán a város ingatlanvagyonából a tó partján közel háromezer négyzetmétert adott el a fideszes polgármester, aki erről egymaga döntött. Tavaly júliusban egy a témában tartott lakossági fórumon Tóth István polgármester azzal érvelt, hogy

5 kilométer hosszú partszakasz van a városban, és hogy szerinte a tó nem bírja el azt, ha ott mindenhol fürödni szeretnének. Ezek után a szabadstrandokat a kommunizmushoz hasonlította, és úgy fogalmazott: „nem jár minden ingyen”. (Forrás)

Vissza a mába!

„Azt eddig is tudtuk, hogy a polgármester nem szeretné, ha a gárdonyiak és a városunkba érkező vendégek fürdőzésre használnák az agárdi szabadstandot. De azért a képen látható állapot mégis túlmegy minden határon”

– írja Facebook-oldalán a Gárdonyi Közlöny, ami képet is közölt a szerintük fél méter magas betonfalról, hozzátéve, hogy

„nincs olyan érv, amivel ezt meg lehet magyarázni”,

illetve

„nincs olyan megközelítése balesetveszély, környezetvédelmi, esztétikai, tájképvédelmi, etikai szempontból sem, amely alapján ez a szörnyűség megállná a helyét”.

A bejegyzésben azt írják, felszólítják Gárdony polgármesterét, Tóth Istvánt, hogy

„az agárdi szabadstrandra telepített betonfalat haladéktalanul szállíttassa el, és gondoskodjon arról, hogy Gárdony parszakaszain ne helyezzenek el további betonfalat”.

Tóth polgármester most is “harcra kész”

Szerdán került ki a közösségi oldalára az alábbi bejegyzés:

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a Katasztrófavédelmi törvényben foglaltak alapján a Képviselő-testület jogkörét a polgármester gyakorolja, így ezen időszakban Képviselő-testületi ülésekre nem kerül sor.

A poszthoz csatolva a dokumentumok, amiről már döntött is:

Nem egyedüli az eset…

Mi is az a veszélyhelyzet?

 

tóth

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük