Tovább dübörög a nyár, a hőség. Ilyenkor csak a vízparton érezheti jól magát az ember, vagy a magas hegyek hűvös lombkoronája alatt, bocs, de mi az előbbire szavazunk.

Nyáridő

Szerda délután az ország nagy részén 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a déli térségben megközelítheti a 35 fokot is, ugyanakkor északon, északkeleten helyenként nem éri el, vagy nem haladja meg a 30-at. Sok napsütés mellett, az ország északi részén elvétve előfordulhat gyenge zápor, esetleg egy-egy zivatargóc is. A Dunántúlon időnként kissé élénkebb északi szél fúj.

- Hirdetés -

Este és az éjszaka első felében változó felhőzet mellett, elszórtan, elsősorban az ország északi felén, de elvétve délebbre is kialakulhatnak kis körzetet érintő záporok, illetve zivatarok. Hajnalra csökken a felhőzet, többnyire kitisztul az ég. Már csak elvétve fordulhat elő, jelentéktelen zápor.

Csütörtökön igazi strandidő, erős UV-sugárzás és kánikula várható gyenge légmozgással. Csapadék késő délutánig nem valószínű, legfeljebb a nyugati, északnyugati határszélen fordulhat elő a délután folyamán futó zápor, illetve zivatargóc.

Estétől viszont szerte a Dunántúlon megnő az esélye szórványos záporok, zivatarok kialakulásának. Hajnalban már inkább délen, majd délkeleten van rájuk esély. Északkeleten, északon nem várható csapadék, ott csillagfényes, nyugodt lesz az éjszaka.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda délután 30 – 34, északon, északnyugaton 29,

csütörtök reggel 16 – 20,

csütörtök délután délnyugaton 35, északon 29,

Ilyen melegben, ha nem nyaralsz és teheted maradj otthon, és gyönyörködj mondjuk az erkély-kertedbe, ehhez ad jó tanácsokat az IgenDe: Palackposta az erkélykertészetről című cikke.

Na és a hétvége, no meg a jövőhét?

Péntekre 1-2 fokkal mérséklődik a meleg, de alapvetően folytatódik a strandidő. Kissé élénk lesz az északi, északnyugati szél. Futó zápor, esetleg zivatar délen alakulhat ki.

Szombatra pár fokot tovább csökken a hőmérséklet, de marad a napsütés és a nyaraló idő. Csapadék sehol nem várható.

Vasárnap, hétfőn kora délutánig országszerte napos, csapadékmentes idő lesz, délután viszont a nyugati határszélen már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Hétfő éjszaka az egész Dunántúlon megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége, ekkor egy hidegfront érkezik térségünkbe.

– A kedd változóan felhősnek ígérkezik, főként a Dunántúlon helyenként kisebb esővel, záporesővel, néhol zivatarral. Keleten még marad a tartós napsütés, és a kánikula, nyugaton lejjebb hűl a levegő.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét