Két ellenzéki vélemény

Tarlós István hiába próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, megbukott, alkalmatlan a főpolgármesteri posztra, ezért mennie kell- mondja Horváth Csaba az MSZP fővárosi képviselője. Egy negyven milliárdos elektronikus jegyrendszer problémáiról először nem tudott, vagy nem úgy, nem arról, őt is megtévesztették, de azért ő az „illetékes elvtárs”.


Tarlós Horváth

 

De azt a hazugságot Tarlós még önmagának sem hiheti el, ennyire nem nézheti hülyének a budapestieket. Hazugság, hogy egy 40 milliárdba kerülő beruházás részleteiről nem tud Budapest főpolgármestere, mert ez a mostani ciklus legnagyobb értékű fővárosi beruházása, a jegyrendszerről szóló szerződést kilenc alkalommal kellett módosítani, a problémákról a sajtó folyamatosan írt.

Hihetetlen, hogy Tarlós négy évig elhallgatta a problémákat és hogy az egyébként alkalmatlan BKK vezérigazgatóval vitette el a balhét.

Hazugság, hogy Budapestet nem érte kár, hiszen sok milliárd forintot elszórtak a semmire. Tény: a rendszer nem állt fel, sőt, befuccsolt. De Tarlósék közel tízmilliárdos nagyságrendben fizettek, ráadásul hitelből.

Tarlós vonja a le a 40 milliárdos botrány tanulságait, és mondjon le! De előtte felszólítjuk arra is, hogy tegyen rendőrségi feljelentést, mert a közpénzek felelőtlen herdálásával a budapestieket anyagi kár érte. A budapestieknek joguk van tudni, kinek állt anyagi érdekében ennek az alkalmatlan és előnytelen szerződésnek a megkötése. Tarlóson már nem segít az „elmúltnyólcévezés”, mert ha visszanéz, a 2014-es Tarlóst találja ott. Elvárjuk Tarlóstól, hogy a jövő szerdai közgyűlésen, kérjen bocsánatot a budapestiektől, tegyen töredelmes beismerő vallomást és mondjon le.

Ehhez az ellenzék nem fog asszisztálni

Felháborító, hogy Tarlós utólag, a Közgyűléssel akarja legitimáltatni az elektronikus jegyrendszer projektben a BKK és a városvezetés – benne az Ő – szakmaiatlan, hibás döntéseit, mondja Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője. Szánalmas, ahogy most próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, 1 hete össze-vissza beszélnek, szándékosan félretájékoztatják a fővárosiakat. tévedés ne essék, Tarlós István és a fővárosi vezetés mindenről tudott. 

Tarlós vs Gy. Németh

Eddig miért nem irányították a projektet megfelelő szakmai színvonalon, most utólag világosodtak meg? Ez súlyos milliárdokba és többéves határidőcsúszásba került a budapestieknek,

Mi ehhez nem fogunk asszisztálni, az ellenzéki pártok (DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) közgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását javasolják a Közgyűlésnek. Remélem, hogy Tarlós és a fideszes többség nem menekül el a vizsgálat elöl és megszavazzák a vizsgálóbizottságot,

A főpolgármester egy hetei azt mondta, hogy felmenti a BKK vezérigazgatóját, ehhez képest erről egy szó sincs az előterjesztésben, ezek szerint Dabóczi Kálmán marad? Vagy még azt se tudja a főpolgármester, hogy ki fogja irányítani Dabóczi kirúgása után a céget?

Előzmény

Király Dávid hét pontja a bebukott elektronikus jegyrendszerről ….

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét