További korlátozás az egyébként is érdektelen operatív törzs sajtótájékoztatóján

Lassan már csak megszokásból és jobb híján követjük az operatív törzs sajtóelhárító tájékoztatóját. Mindenhol a világon fontos eseménynek számít mikor az állam „szája” beszámol a sajtó útján a működéséről. Mindenhol, kivéve Magyarországon az operatív törzs tájékoztatóin.

Sajtótájékoztató helyett sajtóelhárítás

Tiszta szívemből sajnálom azokat a kollégáimat, akiket azzal büntet a sors és a szerkesztők, hogy nap mint nap végig kell ülniük azt az álomba duruzsoló órácskát, amit sajtótájékoztatónak csúfolnak a „törzsnél”. Legutóbb két napja volt némi (gyomorforgató) izgalom, de akkor sem a szakmaiság okán, éppen ellenkezőleg, Kovács Zoltán nemzetközi levelező hozzá nem értő „nagyképűzése” miatt, de hagyjuk is.

A mára szentelt újítás az volt, hogy azt az időt, amit a kérdésekre szántak -ellentétben az eddigiekkel- szűk 20 percre korlátozták. Később persze kiderült, hogy a tájékoztatót tartók mondandójához, válaszolási készségéhez még ez az idő is túl hosszú volt.

Az a bizonyos kérdés

Miután a Magyar Nemzet munkatársa megpróbálta -sikertelenül provokálva- politikai állásfoglalásra bírni a beszélőket, előkerült a kérdés, amit Müller Cecília országos tisztifőorvos napok óta folyamatosan igyekszik kikerülni:

miért nem lehet területi adatokat tudni a járványról, annak ellenére sem, hogy Európában Magyarország az egyetlen olyan hely, ahol ezek az adatok nem transzparensek?

A tegnapi kitérő válasz után a mai, ha lehet még átlátszóbbra sikeredett. A doktornő rezzenéstelen arccal mondta bele az „ország szemébe”, hogy majd a járvány elmúltával különböző tanulmányokban minden adat elérhető lesz.

A sajtóértekezlet másik alulmúlhatatlan pillanata szintén Müller Cecília nevéhez fűződik, amikor azt az egyszerű és ártatlan kérdést sem volt hajlandó megválaszolni, hogy

mikor fertőződött meg az az iráni beteg aki elsőként gyógyult ki a betegségből.

Az utóbbi kérdés kapcsán még valami olyasmi is elhangzott,

„mi természetesen tudjuk, de érjék be ezzel”

Az operatív törzs nap, nap után bizonyítja a régi mondás igazát:

A gödörnek nincs alja.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük