Tragédia! Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét - Városi Kurír

Sorting by

×

Tragédia! Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

Megtalálták annak a két fiúnak a holttestét kedden délelőtt, akik szombat este merültek el a Balatonban – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI megkeresésére.

Hirdetés

Szombat este óta szonárral és mentőhajókkal, sőt rendőrségi helikopterrel is kutattak a két 17 éves, Borsod megyei fiatal után, akik Balatonvilágosnál indultak fürdeni, de eltűntek

Hárman egy szörfdeszkába kapaszkodva sodródtak Balatonaliga felé, de a parttól 400 méterre elmerültek. Szemtanúk szerint a deszka kezdett a tó közepe felé sodródni, ők pedig hiába kapálóztak. Ellentmondó információk vannak arról, hogy tudtak-e úszni.

Szemtanúk szerint csak egyiküknek volt biztosabb úszástudása, a többiek belé kapaszkodtak, de ezzel csak rontottak a helyzeten. A harmadik fiút egy csónakos kimentette a tóból.

A rendőrök és a vízimentők azonnal a helyszínre siettek, de a hétvégén az éjszakai vihar félbeszakította a kutatást.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta: az egyik fiatal holttestét a balatonaligai vízterületen vették észre egy csónakból. Ettől a helyszíntől nem messze a vízirendőrök megtalálták a másik fiatal holttestét is. Jelenleg tart a partra szállításuk.

A szóvivő – pontosítva a korábbi adatokat a fiúkról – elmondta, hogy mindkét áldozat 17 éves volt, az egyikük bódvalenkei, a másikuk tornanádaskai.

A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI / Sonline

VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Fiatal testvérpárt nyelt el vasárnap a Balaton, megrendítő részletekre derült fény! – Legyen könnyű nekik a föld!

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Tragédia! Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.