Tragédia! Online órája közben halt meg a tanár – diákjait sokkolták a történtek

Szörnyű tragédia rázta meg hétfő reggel az egyik Bács-Kiskun megyei középiskolát: a mindenki által szeretett 52 éves tanárnő az online tartott tornaórája közben vesztette életét. A sokkoló pillanatokat több mint húsz diák nézte végig – írta a Bors.

Negyed óra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről

– idézte fel a portál újságírójának a felfoghatatlan eseményt az egyik 11. osztályos diák, aki otthonából vett részt az online órán hozzátéve, hogy

ekkor többen is kiabálták a nevét, van, aki telefonon hívta.

A tanárnő férje azonnal hívta a mentőket, közben pedig elkezdte felesége újraélesztését de mindhiába, a nő meghalt.

Gyászolnak a diákok és a tanári kar

Az elhunyt tanárnő egy végzős osztálynak az osztályfőnöke is volt. A diákjai mellett az egész iskola döbbenten áll a történtek előtt. A portál megkereste az iskolát, de kegyeleti okokra hivatkozva nem akartak nyilatkozni. Az Országos Mentőszolgálatot is megkerestük az ügyben, ők ezt válaszolták:

„A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.”

Beszélni kell a traumáról!

A portál megkereste Makai Gábor klinikai szakpszichológust, aki szerint akkor is külső segítséget kell kérni, ha látszólag úgy tűnik, hogy a diákok között senkinek semmi baja, nem terhelte meg lelkileg őket az átéltek.

Az elnyomás miatt később poszttraumás stresszzavar is kialakulhat, ezért nagyon fontos, hogy a diákok tudjanak beszélni arról, hogy kiben milyen érzések és félelmek kavarognak, és kapjanak egyfajta pszichés menedéket

– tette hozzá a szakember.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2021.01.20 - 15:40
  Közvetlen hivatkozás

  Nem klinikai szakpolitikus, hanem klinikai szakpszihológus.
  Igen az esetról beszélni kell, a gyermekek lelke miatt, hogy dolgozták, vagy dolgozzák fel a traumát.

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.21 - 11:45
  Közvetlen hivatkozás

  Az a véleményem, hogy a köztanárokat végletesen túlterhelik! Ha nem lesz méltányosabb a helyzet, akkor nem ez lesz az egyetlen eset!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük