Trócsányi bukása Orbán szégyene

A DK szóvivője szerint nemcsak Trócsányi László európai uniós biztosjelölt bukott el csütörtökön az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) előtt, hanem vele együtt Orbán Viktor miniszterelnök politikája is.

Trócsányi László korrupt

Barkóczi Balázs azt követően beszélt erről sajtótájékoztatón, hogy a JURI összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt.

A DK szóvivője szerint ez azt jelenti, hogy „Trócsányi László korrupt, ezért még a startvonalra sem engedték állni”.

Az unióban nincs napirenden a bővítés

A politikus Európa leggyengébb miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, a bővítési portfoliót pedig a leggyengébb posztnak, amit azzal indokolt: az unióban nincs, és sokáig nem is lesz napirenden a bővítés politikája.

„De sajátos módon még ez sem jött össze neki” – értékelt –, szerinte azért, mert „a lopást, amelyre az Orbán-rendszer épül, nem tolerálják Európában”.

A lopást nem tolerálják Európában

A szóvivő szégyennek nevezte, hogy most első ízben még a meghallgatásig sem jut el az ország biztosjelöltje, ez azonban szerinte Orbán Viktor szégyene, aki „Trócsányi Lászlóval együtt bontotta le a jogállamiságot”.

Kormány: a bevándorláspártiak nem tűrik el Trócsányi uniós biztosi kinevezését

A Kormányzati Tájékoztatási Központ és a nagyobbik kormánypárt, a Fidesz közleményében azt írta: az EP bevándorláspárti képviselői „nem tűrik el”, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, amikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt. A bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük – tették hozzá.

A Fidesz csütörtöki közleményében az áll: a bevándorláspártiak mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák Trócsányi László biztosi kinevezését és újabb nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

Azt írták: pontosan tudják, hogy a Trócsányi Lászlónak szánt biztosi pozíció kulcsfontosságú a migráció szempontjából is, hiszen az EU bővítéséért felelős biztosként sokat tehet azért, hogy a nyugat-balkáni országokat stabilizálják, megerősítsék az ottani határvédelmet és megállítsák a migrációt. „A bevándorláspárti erőknek azonban ez nem érdeke” – emelték ki.

A Fidesz szerint „lehangoló, hogy a magyar ellenzéki pártok megint Magyarország ellen áskálódnak, és a magyar emberek akaratával szemben ezúttal is a bevándorláspárti erőket szolgálják”.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük