Libanonban járt a magyar igazságügyi miniszter. Trócsányi László a libanoni legfelsőbb bíróság elnöke, Jean Daoud Fahed meghívására érkezett a közel-keleti országba, az MTI tudósítása szerint annak alkalmából, hogy a bírói testület fennállásának századik évfordulóját ünnepli.

A libanoni köztársasági elnök az ünnepi jubileumon

a Nemzeti Cédrus Rend parancsnoki fokozatával jutalmazta meg Trócsányi Lászlót.

463 millió forint kormányzati közpénz….

A miniszter az MTI-nek beszélt a Libanonnak nyújtott magyar támogatásokról, kiemelve ezek közül azt a templomfelújítási programot, amelyhez a magyar kormány 463 millió forinttal járul hozzá, 33 templom felújítását vállalva ezáltal. A találkozón a köztársasági elnök arról beszélt, hogy

Libanon és Magyarország azon országok közé tartoznak, amelyek identitásukat fontosnak tartják, és a továbbiakban is meg kívánják őrizni

– mondta Trócsányi László, hozzátéve, hogy Michel Aoun nagy megértéssel fogadja és támogatja Magyarország migrációs politikáját.

Háttéranyag a libanoni cédrusról

A cédrus, a nemzeti identitás jelképe a hagyomány szerint föníciai hajók, templomok és házak építésére szolgált. Napjainkban is több libanoni párt jelvényén szerepel. Súf lakói elmondták, hogy a polgárháború idején (1975-1990) Valid Dzsumblatt drúz vezető árkokat ásatott és elaknásította a cédruserő környékét, hogy megvédelmezze a fákat.

“A cédrusok kultúránk és örökségünk szerves részét jelentik. Új erdők telepítésével, víztározók építésével és a nagyközönség figyelmének felkeltésével harcolunk a megóvásáért”

Gyere Te is, majd nézünk valami kitüntetést….

A magyar miniszter meghívta a libanoni igazságügyi minisztert a nemzetközi igazságszolgáltatással foglalkozó budapesti konferenciára. A tanácskozásra Libanon, Tunéziai, Marokkó, Georgia, Boszniai, Luxemburg és Ukrajna már elfogadta a meghívást.

1 hozzászólás

  1. Szem becsuk, fül befog, száj nem ugat. – Orbánnal nincs alku! S ez vonatkozik Trócsányira is, szégyellje magát …
    …hatalmas a zavar a Fideszben, miután az európai választáson nagyon felsült az Orbáni-politika és alig egy maroknyi Orbán-követő ül a 750 fős európai parlamentben. A totális tanácstalanság jele, hogy a Fidesz elkezdett össze-vissza beszélni.
    … akkora a pánikhangulat, hogy a rémületen már a fennkölt országos imalánc sürgős kántálása sem segít! …..”az ebül szerzett jószág ebül is vész el !”…Ámen !!!😎

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét