Az igazságügyi tárcánál Trócsányi és a négy államtitkár is 200 ezer forint értékű Ajándék Erzsébet-utalványt, valamint 12 100 forint értékű ajándékot kapott. 
[mnky_ads id=”3390″]
A csaknem ötszáz dolgozónak adott pluszjuttatás összesen több mint 150 millió forintba került – derült ki a tárca válaszából, amelyet a Magyar Nemzet minisztériumoknak elküldött körkérdésére adtak.

A Miniszterelnökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda alkalmazottai ezzel szemben egy forint pulykapénzt sem kaptak. Nem vesz fel jutalmat Orbán Viktor sem.

Még az igazságügyi miniszterénél is nagyobb ajándékkal kedveskedett viszont a dolgozóknak Pintér Sándor belügyi tárcavezető: a minisztérium válasza szerint az 1280 dolgozó év végi juttatására csaknem 524 millió forintot költöttek járulékokkal együtt, ami azt jelenti, hogy egy főre átlagosan 408 ezer forint jutott. A pénzt Erzsébet-utalvány formájában kapták meg. Pintér Sándor saját magának nem utalt ki év végi juttatást, és ugyanígy nem kaptak semmit az államtitkárok sem.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint mind a 661 dolgozó kap külön juttatást, ráadásul a tavalyinál tíz százalékkal magasabb összegben. 45 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kapnak az alkalmazottak, ennek összes költsége pedig csaknem harmincmillió forint. Az állami vezetők, tehát Simicskó István miniszter, valamint az államtitkárok és a helyettes államtitkárok nem kaptak év végi pluszjuttatást.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szűkszavúan mindössze annyit közölt, hogy a dolgozók 150 ezer forint rekreációs juttatásban részesültek. Nem tudni ugyanakkor, hogy Varga Mihály miniszter is kap-e ebből.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban két jogcímen is osztogatták az év végi pluszjuttatásokat. A dolgozók a „kulturált munkahelyi megjelenés biztosítása” érdekében hetvenezer forintos ruházatiköltség-térítést kaptak, továbbá minden alkalmazottnak járt 130 ezer forint értékű Ajándék Erzsébet-utalvány, amit nem szelvényen, hanem kártyán vehettek át. Seszták Miklós miniszternek, valamint az államtitkároknak nem járt év végi juttatás.

Balog Zoltán humánminiszter tárcájánál csak részben favorizálták az Erzsébet-utalványokat: a szelvényekből csak tízezer forint értékben kapott a 2182 fős gárda. Ennél valamivel kevesebben, 2045-en kaptak egyszeri százezer forintot, összesen tehát 226 millió forint ment el erre a célra.

A Földművelésügyi Minisztérium nem válaszolt a lap kérdéseire.

(Forrás: Magyar Nemzet)
[mnky_ads id=”3390″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét