Frissítve! Trócsányi megbukott a bizottsági meghallgatásán

Csütörtökön hallgatta meg Trócsányi László magyar biztosjelöltet az Európai Parlament jogi bizottsága. A bizottság még csak a valódi szakbizottsági meghallgatások előszobája, ugyanis csak azt vizsgálták, van-e bármilyen összeférhetetlensége a biztosjelölteknek.

Az uniós bővítésért felelős biztosi posztra jelölt Trócsányit mindenesetre leszavazta a bizottság, mert nem tudta megfelelően igazolni, hogy nincs pénzügyi összeférhetetlensége a biztosi munkájával kapcsolatban.

Ez most azt jelenti, hogy a jogi bizottság tájékoztatása alapján az Európai Parlament elnöke levelet küld Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, és arra kéri, hogy intézkedjen. Ennél többet nem javasol a szakbizottság, a döntés tehát von der Leyen kezében van.

Gyurcsány Ferenc szerint....

“Trócsányi elbukott. Úgy bukott meg, hogy még a meghallgatásig se jutott el. Nem engedték a startvonalra se állni. Az Európai Parlament Jogi Bizottsága azt állapította meg, hogy Trócsányi nem jelölhető, mert hazai pénzügyi manőverei, jogi irodájának üzletei nem toleralhatóak Európában.

Magyarul mondom: Trócsányit korruptnak találták. Ami Magyarországon megy, az nem fogadható el Európában. Ágyő!”

Az biztos, hogy Trócsányi László jövő héten keddre tervezett meghallgatása (amelyet a Parlament külügyi bizottsága előtt, a neki javasolt portfólióval kapcsolatban tartanának) elmarad, illetve bizonytalan ideig elhalasztják.

Donáth Anna szerint...

Ujhelyi szerint….

Szájer József szerint…

Trócsányi László magyar uniós biztosjelölt meghallgatásával összefüggésben politikai boszorkányüldözés folyik, ugyanis a volt igazságügyi miniszter volt az, aki részleteiben kidolgozta és elfogadta azokat a törvényeket, amelyek megállították a bevándorlást Magyarországon – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő csütörtökön Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Nyilatkozatában Szájer József azt hangsúlyozta, a bevándorlást korlátozó jogi szabályok elfogadása miatt az európai baloldal támadást intézett Trócsányi Lászlóval szemben.

A döntés elfogadhatatlan, az a jog megerőszakolását jelenti. Csütörtöki döntésével az Európai Parlament jogi bizottsága lábbal tiporta az unió jogi szabályait” – fogalmazott. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük