Trófea-reklám az ingyen osztogatott Király utcai parkolóhelyen? Brávó!

A polgármesterválasztás sűrűjében újra előkerülő parkolási mizéria mit sem zavarja a Trófea étterem Király utcai lerakatát, miért is zavarná? Hivatalos papírjuk van arról a hatodik kerület tótumfaktumától, hogy nyugodtan tehetik, amit tesznek.

Reklámautó “ingyenért” parkolhat?

Terézváros hivatalos oldalán ez olvasható parkolás-ügyben

I. zóna: parkolási díj: 440.- Ft/óra; Díjk. időszak: munkanapokon 8:30-20:00; maximális várakozási idő: 3 óra.

Vitézy Dávid közösségi oldalán jegyezte meg:

“Budapest belvárosa, a Király utca Deák Ferenc téri torkolata.

Vajon jól használjuk és valós értékén kezeljük a legértékesebb közterületeinket, ha a kerületek által ingyenesen osztogatott parkolóhelyeken (lásd a kép sarkában a kerületi parkolási engedélyt) teljesen lefóliázott, reklámcélú furgonokat lehet tárolni?

Szerintem:

1. A Király utcának rég forgalomcsillapított, teljesen szintbe helyezett burkolatú, nagyrészt gyalogos prioritású utcának kellene lennie, legalább a Kiskörút és a Nagykörút között, de akár tovább is, a Ligetig.

2. Az ingyenes lakossági parkolás gyakorlata valójában a közterületek aberrált felhasználása, ez tarthatatlan, főleg, hogy a legtöbb kerület ma már több engedélyt oszt ki, mint amennyi hely összesen van az utcáin.

A képen is látható felhasználási gyakorlat és a rengeteg, nem reklámcéllal, csak az ingyenesség kényelme okán heteken át az utcákon mozdulatlanul tárolt hétvégi autó miatt ma még az a lakó se talál végül helyet, aki akár fizetne is érte. Arról nem is beszélve, hogy számos belvárosi utcában muszáj lenne csökkenteni az ott tárolt autók számát és helyettük szélesebb járdákat, fákat, élhető köz- és zöldterületeket telepíteni.

Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a történelmi budapesti belváros élhetőbb legyen és ne folytatódjon a kiköltözés az egyébként tömegközlekedéssel legjobban kiszolgált és így leginkább fenntarthatóan működő belső történelmi városnegyedekből.

3. Szégyelld magad, Trófea Grill Étterem Király utca!”

Lássuk meg a jót is!

De legalább nem rokkantaknak fenntartott helyre állt, nem? Szép tőlük a szociális érzékenység!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük