Trottyok – Saját nemzethy ordasunk

Brezsnyev halála és a mi trottyaink közti októberi párhuzamok, tömeg a Fradi-Dózsán, hömpölygő nép a pesti utcán, rekvirált influenzaoltás az elitnek, ja és a krumpli, mely most már az illiberátus szent növényeként fogható föl. Rab László szŰrreál összefoglalója a 43. hétről.

Létnarancs

A haza hűséges gyermekeként figyelek Kövér Lacy bá minden szavára, csüngök rajta, és figyelnem is kell, mert már egyre kevesebb bennük az összefüggés. “A nemzeti hűség a magyar politikában azt a vágyat, akaratot és küzdelmet jelenti – mondta volt most a házmester úr –, amely révén helyreállítható a történelmi ország egysége, a magyar állam önrendelkezési képessége és a szülőföldjén élő magyarság nemzeti szabadsága és összetartozása.”

Tisza Pista szobrának avatásán jött rá Lacy bára a visszafoglalhatnék, és most már felderengtem én is a véres múltban: a sajtó és az újságírók álltak a “az agyonlőtt államférfi tragikus sorsa mögött”. Aham. Akkor vegyük újra a leckét: jönnek a firkászok,  gyilkolásznak. Pluszban benyomja a nagyságos krumpliorr a létparancs kifejezést, ettől rögtön kiütéseim kezdenek lenni.

Aztán: “Európában az istentagadó és nemzetromboló internacionalizmus szelleme végleg kiszabadult a palackból” – egyre jobban élvezem a házmester úr puffancsait. Ami mögött megint ott áll, hogy “a korszak lehegkáhártéhékohonyahabb közvélemény-formáló eszköze, a nyomtatott sajtó és rombolás politikai ágensei (ágens, trianonista szütymüty) és haszonélvezői kezébe került.”

Itt megálltam, mert itt van már a véres Kánaán. “Ma Európa minden nemzete hasonló bomlasztó szellemi ostrom alatt áll”…”ugyanaz a keresztényellenesség, nemzetellenesség… észlelhetők Európában” – majd bedobta a “történelmi hurkot”, melyet neki kell leoldani a nemzet nyakáról.

Helyben vagyunk, a kötél a tuti megoldás. Ekörül jár az agya kedvencemnek, a Maxi jó öreg trottyának, a pszichiáterek messzire juthatnának ezekkel a sejtelmes köteles párhuzamokkal.

Saját nemzethy ordasunk

Nem tudom, érthető vagyok-e, és nem kellene-e itt egy rövid reklámot beadnom pihentetésül. Nincs már időnk és energiánk arra, tudja ezt az illiberátus, hogy rejtett tartalmakat fejtsünk meg, betegagyú, kitüntetés és szintén a trottyosodás előtt álló öreg beszédírók mondatainak értelmét megfejtsük. Nyakunkon a járvány, nincs munkánk, megélhetésünk, leordítja a fejünket a gyerek azért, hogy elcsesztük az életét; nincs meg bennünk az a képesség, hogy egész bekezdésekre odafigyeljünk. Pedig én nem tartozom a riogatósok közé. Lacy bá avas szövegét sem azért közlöm, mert jajongni szeretnék. Épp csak jelzem, hogy 2020-ban, a járvány kellős közepén is les ránk saját bejáratú potenciális ordasunk, aki ügyesen kihasználja, hogy a sajtó javarésze már nem képes hatni a tömegekre, és nem áll a határainkon idegen hatalom sem, mely Kánaán életére tör. Plecsnis orosz komcsi tábornokok helyett a saját trottyaink törnek az életünkre, és ezt nem akadályozzák meg a tévés megmondátorok, akik asztalt körbeülve keresik a poénokat.

Ránk törnek a trottyok, emberek!

És itt nem az életkor a lényeg, hanem a sunyi beszédmód, mely mögött ott áll a Maxi teljes primitív kulturális arzenálja a trottyista lapokkal és tévékkel, és amelyek szerkesztői nagyon is tudatosan hamisítják meg körülötted a valóságot. Naná, hogy nem lesz benne a műsoraikban, hogy ott voltál tiltakozni az SZFE mellett az Urániánál. De akkor miért keresed, hiányolod?

Október 23-a előtt sorra mutogatták magukat a fideszes trottyok. Egyik pocakkirály bújt elő a másik után. Szájukat olyan mondatok hagyták el, melyek lényege, hogy ők népünk nagy forradalmárai, a haza 1990-es megmentői. Azért rabolták szét az országot, azért hazudnak bele a nap minden órájában a pofánkba, hogy nekünk jó legyen. Hogy ne dögöljünk meg. Dőlt belőlük a trottyduma, csomó elhasznált figura fungál a politika magaslatain, szólt, beszélt és emlékezett a mai elit, papok, elvtelen firkászok tapsikoltak a háttérből; körbe vagyunk véve velük. Petri Györgynek szerencséje volt, amikor megírhatta a kommunista világ legnagyobb trottyának halotti beszédét (a Leonyid Iljics Brezsnyev emlékére című versben). “Felfordult a ferdeajkú vén trotty… – kezdte Petri, aztán így fejezte be: “Mindenesetre: halott. Nem veszi elő többé a húgyfoltos sliccből a Nagy Októberit.”

Az élcsapat vakcinája

Nekünk a mi trottyaink kinyúvadására még sokat kell várnunk. Lehet, hogy röhögve túlélnek bennünket, mert nem fog rajtuk az átok. Lesz bőven seggnyalójuk, akivel fenn tudják tartatni a rendszert. De azért egyszer úgyis vége lesz.

Az SZFE-tüntetés láttán jutottak eszembe ezek a szép októberi gondolatok. Maxikám ügyesen mozgósítani tudta a fiatalokat, Gulyás pajtás mondjuk úgy értékelte, értük tüntetett a sok jóarcú ember. Akik többségében a megtámadott kultúra világában élnek, kevés soraikban a bádogos és az éhező nyugdíjas rendőr, tűzoltó. Egyszer majd egymásra találnak, és akkor jöhet a gépesített lövészkancellár, ki tudja, mennyi, de mennyi valóságos hurokra lesz szüksége a virtigli náci beszédet produkáló házmester úrnak. Azért az érdekes, hogy a Maxi – akinek haverjai, Strache, Salvini, Lukasenko meg a kirgiz táltos is porba hullva vagy porba hullás előtt állnak, tegyük hozzá, Trump se áll túlságosan jól – hogy el tud tűnni, amikor beüt a krach. Ha éppen választást veszít, jégkorongmeccset néz, ha meg tüntetnek ellene, máshol bukkan fel, hogy kovászos uborkás nyögetekkel szórakoztassa a teljesen elhülyített hallagtóságot.

Most beoltatta magát infulenza (sic!) ellen

Valahogy sorra került időben, nem az történt vele, mint velem, hogy mikor megpróbáltam bejelentkezni a háziorvosnál. Azt mondták, nincs időpont, minden rendelés első fél órájában oltanak, ami számomra a magnyitogorszki lóhúsosztást idézte 1930-ból, mindösszesen pedig azt jelenti, hogy nem kaptak elég vakcinát. Itt élek, ismerem ezeket a tessék sorbaállni szövegeket. A Maxi be van oltva, az a lényeg, véredényeiben csordogáljon az előrelátás és a magabiztosság. Százezer vakcinát még meg is vetetett a janicsárjaival, közpénzen naná, nincs ebben semmi rendkívüli, a földeket, vállalatokat, kikötőket is közpénzen vette a haveroknak, rokonoknak, miért költene fölöslegesen vakcinára.

De kinek kellett az a százezer vakcina? Az élcsapatnak? Melynek tagjai különös agyagból vannak gyúrva? A dicsőséges 133 parlamenti szavazóautomatának és családtagjainak? Ennyi ember működteti, tartja sakkban jelenleg az országot? Rendőrök, bírók, politikusok. Minek is több, mint százezer? Ha ennyi is szavatolni tudja a Maxi kiterjedt trottyhatalmát, minek többet áldozni rá? Költséghatékony diktatúra. A fékezett habzású elnyomást ilyen olcsón is meg lehet oldani. Minek hozzá egész hadsereget fenntartani? Sajtónak álcázott hazugságautomatákkal, becsukott szemmel szavazó vazallusokkal is megoldható. Beoltani őket, mert ők a fontosak.

A többinek elég azt mondani, hogy nem hagyják ott az út szélén. És minden szavazónak tessék adni egy zsák krumplit.

Összeugrasztási lehetőségek

Két tömeg állt szemben egymással október végén. Az egyetemi függetlenségért küzdő, és a kultúra világából kiseprűzött értelmiség által támogatott fiatalok, és a Fradi-Dózsán a szurkolósereg. Egy arénában, mely nyugodtan felfogható víruskeltetőnek is. A világ számos pontján keményen szigorítanak, nálunk mindennek az ellenkezője történik. Tíz-tizenkét nap múlva kiderül, még jobban berobban-e a meccstől a járvány, nem tudom, hogy lehet majd kimutatni, nem bízom túlságosan Nyunyókáék adataiban. Tény, hogy a Szuperkupa-döntő és a járvány összefüggéseiről se tudtunk meg semmit. Lehet, hogy nem is volt. Ezt a meccset most sokkal keményebb helyzetben rendezték, majd meglátjuk, mi lesz. Az SZFE-tüntetés is tömegrendezvény volt, a meccs is az, ne legyünk igazságtalanok. Azért engedték, hogy látszódhasson egymással szemben az ilyen és az olyan tömeg. A színházi meg a meccses nép. Egyszer majd, ha a trottyvilág kiszélesedik, akár még össze is lehet majd ugrasztani egymással őket.

Ez volt a szeretetteljes 43-as, a Lánchíd Október 23-án nemzetiszínbe öltözött, kérem, hogy legközelebb ne tessenek elfeledkezni a kőleókról sem, rájuk is tessék lézermaszkot tenni. Jöjjön a 44-es, mindenki vigyázzon magára!

szŰrreál

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük