Kerületi lakók jelezték, hogy vágják a fákat, ezért kimentem a helyszínre. Előzetesen érdeklődtem a kerületi főkertésznél, hogy adtak-e ki fakivágási engedélyt.

Azt a tájékoztatást kaptam,

hogy a FŐTÁV stratégiai távfűtésvezeték fektetése miatt a tervező Főmterv kért fakivágási engedély, de a kerületi önkormányzat a fővárosi önkormányzat tulajdonosi hozzájárulására vár, ezért nem adta ki. A helyszínen azt láttam, hogy nagy, egészséges fákat vágtak ki nemrég.

Kértem a fakivágási engedélyt.

Telefonon mutattak nekem egy jegyzőkönyvet, hogy a Főkert hozzájárult a fakivágáshoz, mert balesetveszélyesek voltak. Elolvasva a jegyzőkönyvet kiderült, hogy a Főkert szakembere a bejáráson megállapította, hogy szakszerűtlen munkavégzés történt, amelynek során elvágták 5 nagy fa tartógyökereit, így azok balesetveszélyessé váltak, ezért utasította a kivitelezőt, hogy vágja ki a fákat.

Engem ez a történet felháborít, ezért bejelentést teszek a kerületi jegyzőnél természetkárosítás és engedély nélküli fakivágás miatt. Az ügy további részletei miatt megkeresem a kivitelezőt, a Főkertet és a tervezőt is és a fejleményekről beszámolok itt és a blogomom.

Itt az ideje, hogy a “stratégiai” közműfektetések ne jelentsenek automatikusan fakivágást, a zöldfelületi értékeink pusztítását!

V. Naszályi Márta

[vc_gallery interval=”3″ images=”49427,49428,49429,49430,49431,49432,49433,49434″ img_size=”large”]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét