Trump lenyúlta a Twitter küllemét – nem semmi

Donald Trump exelnök, akit kitiltottak a nagyobb online platformokról, most saját honlapján kíván kommunikálni támogatóival . A kedden elindított blogterület a Twitter küllemét utánozza szinte egy az egyben – de csak  az ő posztjait tartalmazza.

Persze Trump azért a Twiterre, és a Facebookra is visszaszivárgott a hátsókapun

Trump támogatói úgyszólván a volt amerikai elnök minden nyilatkozatát megosztják valamennyi platformon, néhány kattintással idézetként és linkként is   könnyen gyorsan elérhetővé válik Eleinte nem volt világos, hogy a szolgálatok ezt megengedik-e.

Kitiltva a Twittergalaxisból

Az az akkor még elnököt, azt követően zárták ki a Twitterről a Facebookró és a Google Youtube videóplatformjáról, miután 2021 január 6.-án támogatói megrohamozták a washingtoni Capitoliumot.

Szerdán a Facebook független felügyelőbizottsága be akarja jelenteni, hogy az exelnök továbbra is kizárt marad-e a platformról, vagy megengedik-e neki a visszatérést. A Twitter viszont már hangsúlyozta, hogy a volt elnöknek nincs visszaút . A Youtube fel akarja oldani a profilját, mivel “csökkent az erőszak kockázata”.

Miután eltiltották az online platformokról Trump az elmúlt hónapokban e-mailben történő nyilatkozatok küldésével igyekezett tartani a kapcsolatot követőivel. Elnöksége alatt viszont a Twitter-fiók volt messze a legfontosabb kommunikációs csatornája, több mint 80 millió követővel. Többször feltételezték, hogy elindíthatja saját online platformját. A “Donald J. Trump asztalától” címet viselő blog felületén követői az egyes bejegyzéseknek “Tetszik” szívet adhatnak, akárcsak a Twitteren – és értesítést kaphatnak az új bejegyzésekről is. (oe24)

Kíváncsian várjuk mit lép a nyilvánvaló “lopásra” a tech-óriás?

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük