Trump megint nyugati szövetségeseit támadta

A már Szingapúrban tartózkodó Donald Trump amerikai elnök újabb Twitter-üzenetekben hétfőn kora reggel is támadta nyugati szövetségeseit, akikkel Kanadában részt vett a G7-országcsoport csúcstalálkozóján.

“Csak akkor lehet igazságos két partner egymás közötti kereskedelme, ha viszonos. Nem igazságos az amerikai néppel, hogy 800 milliárd dolláros kereskedelmi deficitje van. Egy sajtóközleményben a kanadai kormány kérkedett azzal: az országnak majdnem 100 milliárd dollár haszna származik abból, hogy az Egyesült Államokkal kereskedik. De legalábbis 17 milliárd. 270 százalékos adót vetnek ki a tejtermék-exportunkra. És akkor még Justin (Trudeau kanadai miniszterelnök) sérteget, ha ezt felhánytorgatom” – írta Trump, de a hírügynökségek szerint nem lehet tudni, hogy milyen kanadai sajtóközleményre hivatkozott.

Az Egyesült Államoknak tavaly 8,4 milliárd dolláros kereskedelmi többlete volt Kanadával szemben az amerikai kormány adatai szerint írta a dpa hírügynökség.

Trump az európaiakat is támadta, már megint a NATO költségvetéséhez való hozzájárulás miatt

“Az Egyesült Államok állja majdnem teljesen azt az összeget, amelyből a NATO védi azokat az országokat, amelyek megvágnak  bennünket a kereskedelem területén. Ha az Európai Uniónak 151 milliárd dolláros többlete van velünk szemben, akkor költhetne többet a hadseregeire” – írta az amerikai elnök.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Merkel: kijózanító és elkedvetlenítő a zárónyilatkozat amerikai támogatásának visszavonása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük