Városi kurír
A napi fontos.

Trump nem ad több fegyvert

0 57

Donald Trump utasítást adott, hogy ne kapjanak több fegyvert a Szíriában, az Iszlám Állam ellen harcoló kurd egységek – állítják ankarai hírforrások.

A kurdok fegyver nélkül maradnak?

Az Egyesült Államok nem szállít több fegyvert a vele szövetséges, Szíriában harcoló kurd csapatoknak – legalábbis ezt állítja a török külügyminiszter. Donald Trump amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök péntek este telefonbeszélgetést folytatott, amit a török külügyminiszter is hallott.

Mevlut Cavusoglu azt nyilatkozta, hogy Amerika fegyverekkel támogatja a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezetet. A török államfő elismételte aggodalmát ez ügyben, amelyre Donald Trump elnök egyértelműen azt válaszolta, utasítást adott arra, hogy ne folytatódjon a fegyvereladás.

A Fehér Ház nem erősítette meg a török állításokat.

A szíriai kurd csapatok fontos szövetségesei a nemzetközi erőknek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni harcban. Ankara viszont a törökországi kurdokkal való kapcsolata miatt a kurd Népvédelmi Egységet is terrorszervezetnek tartja.

http://hu.euronews.com/2017/11/25/amerikai-fegyverstop-a-kurdoknak

forrás: euronews

 

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ