Trump szerint, ha elmozdítanák pozíciójából, mindenki szegényebb lenne

Donald Trump elnök úgy véli, összeomlana az amerikai gazdaság, ha alkotmányos eljárás keretében elmozdítanák hivatalából. Trump a Fox televíziónak adott interjújában fogalmazott így, és az  előző napi interjúból a televízió, illetve a sajtó csütörtökön ismertetett újabb részleteket.

Trump meggyőződése, hogy szuper munkát végez

„Ha engem valaha is elmozdítanának, akkor a piacok összeomolnának,  és mindenki szegényebb lenne” – állította az amerikai elnök a televízió riporternőjének. Majd hozzátette, nem is tudja, hogyan lehet egyáltalán eltávolítani valakit, aki „szuper munkát végez”.

Az elnök – kérdésekre válaszolva – kitért két korábbi munkatársára, Paul Manafort volt kampánymenedzserre és Michael Cohenra, aki több mint tíz évig volt a személyes ügyvédje. Manafortot a hét elején mondták ki nyolc rendbeli banki- és adócsalásban bűnösnek, Cohen pedig – aki még a vádemelés előtt vádalkut kötött és szintén bűnösnek mondta magát banki- és adócsalásban – eskü alatt azt vallotta, Donald Trump utasította őt arra, hogy kövessen el bűncselekményt, megsértve a kampányfinanszírozási törvényt azzal, hogy fizessen a hallgatásért két nőnek, aki azt állította, évekkel korábban viszonya volt vele.

Már nem ellenséges az egykori bizalmasokkal

Trump az interjúban – mint korábban közzétett mikroblog-bejegyzéseiben – dicsérte Manafortot. „Az egyik ok, amiért oly nagyon tisztelem Manafortot, hogy végigcsinálta ezt a pert” – jelentette ki, utalva ezzel Michael Cohenra is, akiről még szerdán azt írta Twitter-bejegyzésében, hogy történeteket talált ki annak érdekében, hogy alkut kössön a bírósággal.

A Fox televíziónak most sokkal enyhébben fogalmazott Cohenról. „Ez az ember valószínűleg mellettem állt csaknem tíz éven keresztül” – mondta, majd szó szerint kijelentette: „mindig szimpatikus pasasnak találtam őt”.

Trump nem kívánt kitérni arra, hogy az ítélet meghozatala után vajon kegyelemben részesíti-e Paul Manafortot. Nem erősítette meg, de nem is cáfolta ennek lehetőségét.

(Forrás: MTI)

Trump azzal védekezik, hogy nem kampánypénzből fizette a pornós csajokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük