Trump újabb fontos segítőjét veszítette el

Hope Hicks, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója két napja elismerte: időnként hazudott az elnök érdekében. Az elnök hivatala szerdán megerősítette: távozik hivatalából.

A 29 éves Hicks Trump egyik legközelebbi bizalmasa, három éve dolgozik neki. Szerdai közleményében az elnök azt írta, hiányolni fogja maga mellől Hickset.

Hope Hicks tavaly augusztusban lett kommunikációs igazgató, miután elődje, Anthony Scaramucci kinevezésének bejelentése után, de még hivatalba lépése előtt távozni kényszerült az elnök csapatából, mert botrányos nyilatkozatot adott a New Yorker magazinnak, melyben alpári kifejezésekkel illette Trump csapatának több tagját.

Hicks tavaly januárban a Forbes magazin legjobb harminc 30 év alatti kommunikációs szakembert felsoroló listájára is felkerült.

A leköszönő kommunikációs igazgatót kedden a képviselőház hírszerzési bizottsága kilenc órán át hallgatta meg az orosz beavatkozással kapcsolatban a 2016-os elnökválasztásba. Hicks zárt ajtók mögött elismerte, hogy Trumpnak dolgozva mondott “kegyes hazugságokat”, de az orosz vizsgálattal kapcsolatban sosem állított semmi valótlant.

Hicks Rob Porterrel a Fehér Ház korábbi személyzeti titkárával jár, aki a múlt hónapban kényszerült távozni a kormányzattól, mert kiderült, hogy valószínűleg két volt feleségét is bántalmazta.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Újabb vádemelés Trump volt kampánymenedzsere és volt tanácsadója ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük