Tuareg-csapda Orbánnak, amiből nem tud jól kijönni

Különös feliratú molinó tűnt fel a várban a Karmelita kolostorral, Orbán várbéli szállásával szemben. A nem titkoltan provokatív “Viszlát a sitten Döbrögi” feliratot a Szabó Gábor -Tuareg- vezette, magukat Kossuth térieknek nevezők csoportja tette ki.

Csattant a molinó-csapda

A sátor amelynek oldalán a felirat díszeleg egy hétre kapott fennmaradási engedélyt a várgondnokságtól.

Az akciót szervező csoport vezetője közösségi oldalán így ír a több tízezernél is több lájkot kapott akcióról:

“Valódi célunk a provokatív sátorállítással, és az Orbán arcába rakott Viszlát a sitten, Döbrögi!-vel a csapdaállítás volt. Ha megtámadnak minket odafönn, vagy hatósági erőszakkal lebontanak, az is nekünk jó, hiszen pont egy létfontosságú választás kampányában mutatja meg a Rezsim a valódi arcát. Ennek pedig erős mozgósító hatása lenne a demokratákra. Ha pedig nem meri megtenni, félve a népszerűtlenségtől, akkor is nekünk jó: az ellenzéki szavazók félelme oldódik, és megint csak nyugodt szívvel mennek szavazni, és tömegesen.

Nem mindig lehet olyan terepakciót kitalálni, aminek csak pozitív kimenetelei vannak. Mármint számunkra, Rezsimtelenítésre készülő ellenzéki demokraták számára. Többnyire valamelyik ujjunkat meg kell harapnunk. De most nem kellett. Ha nem nyeli le a békát a felcsúti Gollam, és akármilyen módon fizikai támadást indít ellenünk, az is nekünk kedvez. Ha meg lenyeli, abból is mi jövünk ki jól. Október 13-án az egységes ellenzék a szavazataink tömegeivel elsöpri mindenütt a narancsmaffiát. És ehhez mi is hozzájárultunk.

KÖZTÁRSASÁG!”

Az ilyen és ehhez hasonló civil megmozdulások, szervezések tömegére van szükség ahhoz, hogy a demokrácia ismét, akárcsak 1990-ben, áttörje az egypártrendszer kormánypárti média által vastagon vakolt falát.

 

2 hozzászólás

  • 2019.08.29 - 09:44
    Közvetlen hivatkozás

    Némi tárgyi tévedés van a cikkben, nevezetesen nem kért és kapott fennmaradási engedélyt a Várgondnokságtól! A tisztánlátás érdekében tájékoztatom, hogy Dr. Szabó Gábor-Tuareg a rendőrségnél bejelentést tett tüntetésre, a rom melletti füves területre. Ide nem, de a templom romokhoz jelölték ki az egyhetes tüntetési területet, a rendőrség és a várkapitányság közötti egyeztetés alapján.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük