Tudatlanságalapú társadalom, avagy 1 év katonaság több pontot ér a felvételinél, mint a felsőfokú nyelvvizsga! - Hány pontot ér, ha valaki  beáll rendőrnek, vagy a TEK-be? - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudatlanságalapú társadalom, avagy 1 év katonaság több pontot ér a felvételinél, mint a felsőfokú nyelvvizsga! – Hány pontot ér, ha valaki  beáll rendőrnek, vagy a TEK-be?

Plusz pontokat kapnak a felsőoktatási felvételihez azok a fiatalok, akik az egyetem előtt fél- vagy egy évet szolgálnak katonaként, jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken az InfoRádióban. A kormány erről már döntött is, hamarosan megjelenik az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. De hány pontot ér, ha valaki  beáll rendőrnek, vagy a TEK-be?

Hirdetés

Érdeklődés, az van!

Az ember azt hinné, hogy a hírre a tovább tanulni vágyók egy gyors “hátra arccal” válaszolnak a kormányötletre, de Benkő miniszter azt mondta, hogy

idén 400 fiatalnak kínáltak lehetőséget ilyen szolgálatra, és 470-en jelentkeztek.

Gábor György vallásfilozófus reagált közösségi oldalán a fentiekre:

“Universitas helyett provincialitás

Janos Zelki és Gyorgy C. Kalman hívta fel a figyelmemet arra, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter bejelentette: plusz pontokhoz jutnak az egyetemi felvételin azok, akik még egyetem előtt beállnak katonának.

Míg egy középfokú nyelvvizsgáért 28 pont, felsőfokú nyelvvizsgáért 40 pont jár, addig féléves katonai szolgálatot követően 32, egy év után 64 pluszpont jár.

Pompásan alakul a hazai felsőoktatás

Most képzeljük el, hogy ül a felvételi bizottság, amelynek tagjai semmilyen tudományos eredménnyel, értékelhető publikációval nem rendelkeznek, nyelveket sem tudnak, s egyetemi tanári kinevezésüket vagy doktori címüket a köztársasági elnök nagyvonalú adományozásának tudhatják be, tekintettel arra, hogy jó kézilabdaedzők voltak, mint például Mocsai Lajos, avagy színészként és rendezőként, továbbá a hatalom politikai eszközeiként sokak megelégedésére teljesítettek, mint Vidnyánszky Attila és Eperjes Károly.

Behívják a felvételizőt, nevezzük őt Svejknek, aki maga mondja önmagáról, hogy „Igen, kérem tisztelettel, én tényleg ilyen hülye vagyok”, de hát kiszolgált katona, úgyhogy máris 60 pont előnnyel indul az utána következő felvételizővel szemben, akit mondjuk Stephen Hawkingnek hívnak, s aki az előző felvételizővel szemben egyáltalán nem hülye, csak épp valamiért nem lehetett katona.

Aztán jönnek az egyetemi évek,

ahol a Fidesz-közkatonákból verbuválódott egyetemi alapítvány gondos, mindenre kiterjedő személyi döntéseinek köszönhetően a politikai nézetei és ideológiai elvei szerint megmérettetett oktató tanítja majd az obsitosunkat, közülük is garantáltan a leggyengébbek, mert a viszonylag jobbak már rég átmentek a tízszeres gázsit perkáló Fudanra.

Az egyetemi éveket, a tanulás és a kutatás nehéz időszakát a Mészáros Csoport fogja megszépíteni, kiválasztottjainak szakmai támogatásával, valamint barátságos és pénzzel nyomatékosított politikai és világnézeti pressziójával.

Végül következik a diploma megvédése, majd a PhD fokozathoz szükséges doktori disszertáció elkészítése,

amelyhez a megfelelő módszertani segítséget hazánk legnagyobbjai, Schmitt Pál Magyarország volt köztársasági elnöke (civilben ÁLAMFŐ), valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke nyújthatja, midőn beindítják a

„Hogyan plagizáljunk vagy írassuk meg másokkal doktori disszertációnkat”

című, nagy tömegeket vonzó, egyre népszerűbb szakszemináriumukat.

Az egészségtelen konkurencia letörése érdekében pedig azokat az egyetemi karokat vagy tanszékeket, ahol a tudományosságnak a nyomai válnak felismerhetőkké, vagy bezáratja a kormány, vagy elüldözi a határokon túlra.

A hazai egyetemekről kikerülő és doktori fokozatot szerzett nemzetvédő-keresztény tálibok közös utazáson vesznek részt, s felkeresik az I. Omár kalifa parancsára Amr Ibn al-Ász katonái által elpusztított alexandriai könyvtár hűlt helyét, hogy személyesen győződjenek meg Omár kalifa tanításának igazságáról: ha a könyvek azt tartalmazzák, amit a NER tudósai írtak, akkor feleslegesek, ha nem, akkor veszélyesek.

A fenti missziós út teljesítéséről az egyetemisták és a fiatal kutatók igazolást kapnak, hogy leendő munkahelyválasztásuk és elhelyezkedésük zökkenőmentes legyen. És a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez, avagy régi dicsőségünk (dicső seggünk?) hol késel az (egyre mélyülő) éji homályban?”

Kunetz doktor sem ment el szótlanul a nemzetbutítás” ötlete mellett:

“Pontosan ezt látjuk, amikor a magyar nyelvvel szemmel láthatólag nehezen megbirkózó honvédelmi miniszterünk van, vagy a különleges kulináris élményeket, kedvelő, késsel-villával birkózó honvédelmi államtitkárunk megszólal, vagy a kultúrát, az egészségügyet és az oktatást is magából kisugárzó EMMI miniszterünk intézkedéseivel szembesülünk, illetve amikor a Házelnök visszafogott irodalmi stílusával.

És akkor jótékonyan megfeledkeztem már egykori köztársasági elnökünk küzdelmével a betűtésztákkal.”

 

katona

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

  • 2021.08.28 - 17:37
   Közvetlen hivatkozás

   Hát lehet hogy a cikkíró már az “átkos” után született és így nemtudja, hogy ez már akkor is volt.
   Úgyhívták, hogy “Egyetemi előfelvételi”, és 11 hónapra behívták az ifjoncokat egy kis regulára.
   Én Kalocsán pont egy ilyen ezrednél voltam, de én teljes idős, 2 éves.
   És Bronzikám tudod mit, nemártott nekik, tanultak egy kis rendet.
   AZON KÍVÜL !!!
   “2013. szeptember 22-én a népszavazás volt Svájcban amelynek célja a hadkötelezettség megszüntetése volt. A népszavazás azonban kudarcot vallott, a választók több mint 73% -a ellene szavazott, ami erős támogatást mutatott a svájci hadkötelezettséghez. ”
   Wikipédia.
   NÁLUNK SEM ÁRTANA ÚJBÓL.

   Válasz
 • 2021.08.30 - 20:06
  Közvetlen hivatkozás

  Én az átkosban születtem,és voltam katona(szerencsére csak rövid ideig). Amikor leszereltem, és hazamentem apám megkérdezte:na fiam mit tanultál a seregben? Válaszoltam: három dolgot apám HAZUDNI;LOPNI;CSALNI

  Válasz
 • Visszajelzés: Kanyarban előzhetnek (64 + ponttal) a felvételin, akik előtte "bezupáltak" - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.