Különleges videót készített az aHang csapata egy sajtónyilvános eseményen a fóti Károlyi István Gyermekközpontban. Az ott élő gyerekek körbemutatták otthonukat és pár szóban megfogalmazták, hogy mit jelent számukra.


Bármelyik pillanatban bezárhatják

a fóti Károlyi István Gyermekközpontot, népszerű nevén a “Gyermekvárost”, 2019. május 31-el ugyanis lejárt a kormány maga számára szabta határidő, amíg még biztosan nem ürítik ki a területet. A nevelők és a gyerekek is csak a sajtóból értesülnek arról, hogy mi vár rájuk, hogy nagy valószínűséggel az ország különböző, a fótinál jóval zsúfoltabb intézményeibe szórják szét őket. Az utolsó pillanatig reménykednek abban, hogy ez nem történik meg, próbálják nyugalomban élvezni – a talán utolsó – nyarat Fóton.

“Idehozni és nem vinni kellene a gyerekeket”

A tanév végén, a VII. Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztivál keretében sok száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek táborozott a gyermekközpontban. Közülük sokan irigylik a “fótikat”, sehol az országban nincs olyan gyermekvédelmi intézmény, ahol ennyi terápiás lehetőség és ilyen szép zöldkörnyezet állna a gyerekek rendelkezésére.

“Idehozni és nem vinni kellene a gyerekeket”

– mondta az egyik nevelő.

Az aHang a Fót Megmentéséért Egyesülettel közösen februárban indította el petícióját, amelyet már több mint 6500-an írtak alá. Közel ezren levelet is írtak az ügyben az aHang felületén keresztül Fülöp Attila illetékes államtitkárnak, válasz nem érkezett rá.

A fóti srácok szerint…..

Az aHang tavasszal közösségi finanszírozásból megható kisfilmet készített arról, hogy mit szeretnének a fóti gyerekek. Vágyaikat, követeléseiket akkor családban élő gyerekek mondták kamerába. Most a fóti gyerekeknek is lehetőségük nyílt demonstrálni az akaratukat: megmutatták, hogy milyen valójában az otthonuk, amelyet szeretnének megtartani!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét