Tudja valaki, ki ítélte előzetes fogva tartásra Czeglédyt?

Már több, mint 700 napja per,- és ítélet nélkül börtönben ül dr. Czeglédy Csaba, és még senki nem ismeri a bírót, aki ezt jóváhagyta!

2 napja egy eljárási furcsaságról Czeglédy letartóztatásának meghosszabbítását illetően, ahogy mi is, több lap is beszámolt. Összejátszást mutat, melyben  érdekes szerepe lehet a bírónak is..

Tudta a nyomozási bíró hétfőn, amikor lenyomta Czeglédyt, hogy megvezették?

Czeglédy letartóztatásának meghosszabbításáról augusztus 1-én döntött a bíróság, azon a napon, amikor a gyanúsítottaknak a NAV elküldte, hogy befejezettnek látja a nyomozást.

Czeglédy értesítője valamiért csak augusztus 2-án kelt, aminek azért van jelentősége, mert a bíróság azzal az indokkal tudta börtönben tartani még augusztus 1-én.további 2 hónapra Azzal az indokkal, hogy mivel még folyamatban van a nyomozás, ezért felmerül a nyomozás befolyásolásának a veszélye

– írta a Sztárklikk .

Vajon csak engem érdekel, hogy ki ez a bíró?

Mi a neve? A bíró még a terrorban is önálló felelősséggel bír. Ahogy Vida Ferenc, a Nagy Imrét halára ítélő vérbíró nevét sem negligálja Kádár János neve, úgy a mi “névtelenünk” nevének is súlya van, és nem egyszerűen Orbán csicskása. Több százan jelezték, hogy olvasták ezt a bejegyzést. És beleértve magamat is, senki sem tudja, az előzetes fogva tartást megítélő bíró nevét. Talán titkos?

Donáth Ferenc

A kommentekből:

“A bíró talán attól tart, hogy néhány hét múlva ő is ott fog ülni Czeglédy mellett. Ezért túlteljesít. Természetesen ez nem mentesíti, csak jellemzi a magyarországi viszonyokat.”

“De van csalàdja baràtai és ügyvédje is.De mivel nincs vàdemelés nincs tàrgyalàs igy nem tudnak tovàbb lépni ugy olvastam valahol.Talàn az Emberi Jogok Euròpai Biròsàgàhoz lehetne de ő és jogàszai biztos tudjàk a dolgokat.Itt most mindenképp megakarjàk törni és tönkretenni ugy néz ki bàrmi àron.?”

Donáth Ferenc a Városi Kurírnak:

A mi neurózisunknak az lehet a pozitívuma, hogy indikátorai lehetünk annak, ha politikai perek készülnek. Ez a mi ‘tehetségünk”; hiába vagyunk laikusok a jogban, ezek a büntető eljárások érdekelnek minket, motívumain elgondolkodunk, és összevetjük apáink ügyével. Ez az én véleményem már évtizedek óta. (2018. 07.07)

Czeglédy Csaba:”Akár még évekig lehetek előzetesben” – “Gyakorlattá vált a nyomásgyakorlás”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük