Közmunka kell? Nyalj be…..

A Fidesz nagykutyái szájából gyakran halljuk, milliárdokért plakátokon is hirdették, hogy Magyarország erős és büszke ország. Kérdezem, vajon attól erős az ország, hogy Orbán nagy találmánya, a közmunka, az valójában nem egyéb, mint rabszolgamunka, a szegények mérhetetlen megalázása?

Tudják-e, nagyon sok helyen kell közmunkáért a település ura nemesebbik felét nyalni?

A helyi hatalom képviselői, a polgármesterek élet és halál urai. Ha valaki ferdén néz rájuk, annak ugrik a közmunka, családjának nem jut szociális tűzifa, hagyják “dögöljön” meg. Talán még 45′ előtt sem voltak ilyen kiszolgáltatott helyzetben a földbirtokosoknak a szegények, mint napjainkban a falu első emberének. Tudják, hogy családok ezreinek még havi 47 ezer forint bevétele sincs, rengetegen kerülnek uzsorások hálójába? Ördögi körbe kerülnek, amiből önerőből képtelenek kiutat találni. Kecskét pedig legtöbbjük talán egész életében nem is lát.

100-ból 89 közmunkást nem tudnak álláshoz juttatni a munkaügyi központok

Tisztában van e azzal a PÁRT

hogy a nyomorban élők “korán halnak”, hiszen a gyógyulási esélyeik az átlagosnál – amire amúgy nem lehet büszke, egy magára keveset is adó hatalom–is sokszorta rosszabb. Orvoshoz ritkán jutnak el, a kórházakba pedig nem tudják az útiköltséget sem megfizetni. Mit gondol a tisztelt kormány, hány ép foga van a nincsteleneknek, mit gondolnak hányszor voltak életükben fogorvosnál? A fogatlan emberek százezreire büszke a Fidesz?

A nyomor csak a nyomort termeli újra.

Rendjén van az, hogy a közmunkások gyermeke csak szülei örökébe léphet? Nemrégen olvastam, egy szakértő nyilatkozatát. Többek között arról beszélt, hogy ha szegény családok gyermekeitől megkérdezik, mik szeretnének lenni, azt válaszolják, közmunkás. Ezektől a gyerekektől még az álmaikat is ellopta a Fidesz.

/a képek “csak” illusztrációk, napjaink Magyarországán készültek/

Minél több a közmunkás egy településen, annál nagyobb a Fidesz támogatottsága

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük