Tudom, ki az a Bánki Erik – mondta egy mohácsi közmunkás - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudom, ki az a Bánki Erik – mondta egy mohácsi közmunkás

A közmunkás, akinek kisbolti kockás füzete lassan betelik a sok hitelfelírásokból. Aki, mint tudjuk az illiberális államépítőktől, amennyije van, annyit is ér. Hát akkor most figyeljenek, de nem csak a közmunkások.

Hirdetés

A mindenes

Nos, Bánki Erik egyik jellegzetes, szerzésmániás figurája ennek a mostani autokráciának. Ő az a habonyizált közéleti parkettáncos, aki elő terjesztette azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a jegybank alapítványai­nak költései titokban maradjanak. Ő és a pénzügyi szakértés egyébként köszönő viszonyban sincsenek egymással. Olyan politikai strómanja ő ennek a mostani „democsokrata” illiberális államépítésnek, aki gazdái megbízásából képes bármiről szóló törvényjavaslatot zokszó nélkül előterjeszteni. De az még csak hagyján, hogy az említett alkotmánysértő javaslattal előállt.

Ennél sokkal érdekesebb, hogy megtagadta a válaszadást a Transparency International Magyarország által a letelepedési kötvényeket forgalmazó közvetítő vállalkozásokkal kapcsolatos közérdekűadat-igénylésére. Emiatt a szervezet pert indított a gazdasági bizottság ellen. A Fővárosi Törvényszék ítélete (2017. január 19.) alapján köteles lett volna az adatokat kiadni, erre azonban később sem volt hajlandó. Három hónap múltán is csak egyetlen ilyen vállalkozásét adta ki

A föld és a foci szerelmese

De nem ezeken a területeken vitte sokra ez a diploma nélküli politikai szerencselovag. Vagyonosodása elárulja ezt. Ami földszerzési mániájában csúcsosult, az mutatja meg igazán, ki is ő valójában.

Ózdfalui, hegyszentmártoni és szavai szántóinak területe összesen 134,85 hektár. Babarcszőlősön 1,5, Bogdánmindszenten 14,6, Tésenyben 3,9, Vajszlón 25, Zalátán pedig 3,1 hektár szántót is vett. Vajon mi célból vértezte fel magát ezekkel a szántókkal, csak nem a földalapú támogatásokért, vagy netán befektetési céllal? Persze fussa abból a többmilliós összegből, amely rendelkezésére áll. A címben érintett közmunkás nézhet, mint a moziban, amikor látja, hogy ennek a jókor volt jó helyen figurának több mint 200 milliós banki hitele van a több ezer eurós életbiztosítása mellett.

A kapcsolati tőke ápolásának egyik élharcosa, a magát mohácsinak is valló vazallus pártkatona a fociban is otthonosan érzi magát. Sokáig tagja volt a parlamenti futballcsapatnak, jelenleg pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja. A hvg.hu szerint Csányi Sándor MLSZ-elnök fontos Mohácsnak: a város önkormányzata sietve adta el a milliárdos cégének a kiszemelt 23 hektáros telket vágóhídnak 180 millió forint kedvezménnyel. Már ötven nap sincs magyarok!

Bánki Erik is besegít az uniós pénzek elköltésébe

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.