Tudta? Ha Ön a “lakosság” részének érzi magát, akkor a rossz hír: nem tud mit kezdeni a vagyonával!

Ha nem is érzi a saját bőrén, de 2018 végére 53.788 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 1.212 milliárd forintos emelkedés az előző negyedévhez képest, éves alapon pedig 4.420 milliárd a gyarapodás – írja a Magyar Nemzet a Magyar Nemzeti Bank hétfőn kiadott adatközlésére hivatkozva.

“Állami gondozásba” vennék a pénzét, ha hagyja!

Kevésnek tűnik, hogy reggeltől estig dolgozik, aminek a nemzetgazdaság látja hasznát és, hogy a béréből adózik, szintén az előbbi javára, meg, hogy baromi magas ÁFA-t fizet, ha bármit megvesz, még a megmaradt vagyonkáját is magánál szeretné tudni az egyelőre nem tudjuk (?) ki.

Belátható, hogy a sok simli miatt csökkenő uniós támogatást valamiből pótolni kell, különben mi lenne a temérdek versenyképtelen céggel, amelyek kizárólag kerítésen belül hasítanak!

A HírTV stúdiójában vendégeskedett Horváth András, a Takarékbank elemzője, aki szerint

a lakosság jelentős része nem tud érdemben mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal. (…) rendkívül magas nemzetgazdasági költséggel járó készpénz előretörése, ráadásul az utóbbi negyedévekben még gyorsult is a trend.

“Kordában tartás”

Horváth úrnak – vagy ki tudja kinek – természetesen ötlete is van a kormány döntnökeinek, miként szabhatnak gátat az Ön “ostobaságának”:

Ennek kordában tartásához szabályozói beavatkozásra lenne szükség, mint például a bankkártya elfogadás kötelezővé tétele minden vállalkozás számára, valamint az ingyenes készpénzfelvétel megszüntetése, ami a gazdaság fehéredését is érdemben szolgálná. Ezen túlmenően a pénzügyi közvetítőknek is aktívabban hozzá kellene járulniuk a lakosság tájékoztatásához, hogy valamely hozamtermelő befektetés irányába tereljék a növekvő vagyont.

A nyugdíjpénztári pénzeinkből már régen nincs semmi és Matolcsy szerint azzal senki nem tartozik Önnek.

Orbán-Kósa-Lázár tudta, hogy betarthatatlant ígér a magánnyugdíjpénztári tagoknak

Mit keres a magánnyugdíjpénztári vagyon az MNB mérlegében?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük