Tudta? Ha Vodafone-os, garantáltan megtudja: árkorrekció néven brutáldrágít a meglévő ügyfeleknek is a cég

A közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető kormányszándék, miszerint közpénzből bevásárolná magát az Orbán-kormány, így a NER-é lenne a Vodafone Magyarország, augusztus végén lett publikus. Az árát  715 milliárd, azaz 750.000 millió forintra becsülték az “okosok”. Mindezt előljáróban említjük a hétfői hírhez: visszamenőlegesen is árat emel a cég.

Általában 10 százalék, de van, ahol sokkal több….

Talán nem független a fentiektől, hogy a társaság a távközlési szolgáltatóktól meglehetősen szokatlan eljárással dobta be a

„díjkorrekció”

fogalmát. Ilyet eddig a bankok alkalmazhattak felmondási joggal. A Vodafone sorra értesíti ügyfeleit:

„ezúton tájékoztatjuk, hogy a Vodafone Magyarország zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (továbbiakban: ÁSZF) 7.2.2 pontja alapján, az abban foglalt, a fogyasztói árindex változása miatti díjkorrekciós mechanizmusra tekintettel a jelen értesítésben megnevezett díjcsomag(ok)hoz tartozó Előfizetői Szerződése(inek) havi előfizetési díja(i) 2023. január 2. napjától a jelen értesítésben foglaltak szerint automatikusan kiigazításra kerül(nek)”.

-írta az azenpenzem.hu.

20 az a 10….

A társaság az inflációra hivatkozva kimutatása szerint jövőre közel 10 százalékkal megdrágítja szolgáltatását. A konkrét díjakat nézve azonban jóval nagyobb mértékű is lehet az emelés. Például az internet L előfizetés a mostani 3090 forint helyett 3600 forintba kerülhet havonta. A tévé HD plusz ára visszafogottabban emelkedik , 3500 forintról 3820 forintra. A Vodafone Red Free+ díjcsomag havidíja egy ezressel nő. A Go Net és Go Talk díjcsomagok 1 vagy 2 év hűségidővel elérhető havidíja 8490 forint helyett. 9235 forint lesz. A változásokról hamarosan minden érintett részletes tájékoztatást kap.

Az ügyfelek közül senkit sem kerül el a drágulás

Ami – jelentette ki nemes egyszerűséggel a cég –

„felmondási jogot nem keletkeztet”.

Sokan maguk is tapasztalhatták, hogy a telefonos tarifacsomagok árához ilyen címen (eddig?) általában egyáltalán nem nyúltak hozzá a szolgáltatók.