Tudta, hogy 90 %-os kedvezményt kaptak Budapesttől a Red Bull Air Race szervezői? - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudta, hogy 90 %-os kedvezményt kaptak Budapesttől a Red Bull Air Race szervezői?

A Red Bull Air Race szervezői nagyon jól fekhetnek a főváros döntéshozóinál, mert a szokásos területhasználati díj 90 %-ról lemondott Budapest vezetése. Tarlós István azt nyilatkozta, hogy nem tud minden részletről.

Hirdetés

Van itt pénz!

Összesen 12,9 millió forint közterület-használati díjat kell fizetnie a Hungaroring Sport Zrt-nek azért, hogy a Red Bull Air Race miatt szombattól húsz napra lezárták a Bem rakpartot – írja az Index.

A portál a fővárosi önkormányzathoz fordult a repülős versennyel kapcsolatos kérdéseivel, és kiderült, hogy a közterület-használati kérelmet a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság egyhangúan fogadta el. A bizottság elnöke, Láng Zsolt azonban nem tudott válaszolni arra, hogy miért iskolaidőben zárják le a rakpartot, és miért tart a lezárás két hétig, a Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettessel közösen jegyzett válaszban az áll, hogy erről a Hungaroring Sport Zrt. tud felvilágosítást adni.

Plusz kétezer millió közpénz-támogatás

A repülősverseny évente a fenti érthetetlen leárazáson kívül közel 2 milliárd forint állami támogatást is kap, de Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban arról beszélt, hogy szerinte többszörösen megtérül a támogatás.

Az érintett terület zárása:

teljes lezárás kizárólag a próbanapokon június 21-én 12 órától 15 óráig, június 22-én 9 órától 15 óráig, a versenynapokon június 23-án 9 óra 30 perctől 17 óra 30 percig és június 24-én 9 óra 45 perctől 16 óráig tart.

  • rendezvény napok: 2018. június 23-24;
  • építés-bontás: 2018. június 8 – június 30.

Tarlós István főpolgármester a portálnak azt mondta, nem tudott a bizottság döntéséről, és első pillantásra nem tartja túl jó ötletnek a hosszú lezárást.

Tarlós  úr tehát jó szokásához híven igyekszik szúköve kifarolni a kellemetlen helyzetből, ahelyett élne hatalmával és rendet tenne végre.

(forrás: index.hu)

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.