Tudta, hogy a felcsúti kisvasút ugyan veszteséget termel, de a hazaszeretetre jó hatással van? - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudta, hogy a felcsúti kisvasút ugyan veszteséget termel, de a hazaszeretetre jó hatással van?

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője megkérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy „tervez-e a kormány uniós forrást felhasználni a felcsúti kisvasút meghosszabbítására?”.

Hirdetés

Ilyet kérdezni… hát persze!

24.hu által idézettek szerint a képviselő kérdésére Cseresnyés Péter adott választ, illetve pontosabban valami olyasmit, ugyanis sok mindenre fény derült benne, csak arra nem, “mibű”.

Az államtitkár azt írta Kocsis-Cake-nek,

Önök és ellenzéki társaik mindent elkövetnek azért, hogy aláássák Magyarország tekintélyét. Külföldön árusítják ki a hazát, lekicsinylik és eltagadják a sikereit, bátorítják és támogatják a külső támadásokat. Mindebben nem kis szerepe van politikustársának, Jávor Benedeknek, Magyarország hivatásos feljelengetőjének.

Tovább is van…

a kormány továbbra is támogatja azokat az idegenforgalmi fejlesztéseket, amelyek célja a vidék megerősítése, vonzerejének és egyedi értékeinek megismertetése. A támogatott beruházások egyaránt szolgálják a hazaszeretet elmélyítését és az ország megmaradását, valamint az egyes térségek vonzóbbá tételét a hazai és külföldi turisták szemében. A kormány, ahogy eddig, a jövőben is kiáll e számunkra meghatározó értékek és célok mellett.

Hát nem tudom, hogy az a napi néhány ember, aki valóban fizet a menettérti jegyért, milyen pátosszal itatódik át, mire eléri ulticélját, de nem lehet, hogy abból a sok millióból, amit az Unió polgárainak közpénzéből – meg persze a miénkből – arra fordítottak, hogy felépítsék Orbán falujának e nevezetességét, más, nem különben nagyszerű dolgot is csinálhattak volna? Mondjuk korszerű orvosi rendelőt? Ha túl demagógnak ítélik a felvetést, gondolják ezt végig, amikor órákat ülnek sorba egy vérvételért.

Mészáros: meghosszabbítom a kisvasutat minimum Kelenföldig!

Kisvasutakat fejleszt a kormány – Felcsútnak mennyi jut a keretből?

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.