Tudta, hogy az egészsége “nemzeti erőforrás”? – Képzeljék, ha nem lenne ilyen baromira kiemelten fontos!

A magyar egészségügy azért van olyan állapotban, mert a kormány kifejezetten azon erőlködik, hogy a legjobbat nyújtsa a polgárainak? Ez lenne a tőlük telhető maximum? Akkor rosszabb a helyzet, mint gondolni lehetett, mert ez már a “mindent elkövetés”!

Lehetne kicsit kevesebbet “akarni” és többet tenni?

Örömteli, hogy a magyar alaptörvény kimondja: minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez, mindhárom tényező fontos

– hangoztatta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Foglalkozás-egészségügyi Ápolók Európai Szövetsége (FOHNEU) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara háromnapos nemzetközi szakmai konferenciájának megnyitóján.

A “Családi akciócucc” jegyében „ismétlődő szülés veszélye”-re hivatkozva került utcára egy munkavállaló

nemzeti erőforrásként tekintünk az egészségre

Mindezt angolul….

Horváth Ildikó angol nyelvű beszédében azt mondta, becslések szerint a foglalkozás-egészségügyi rendszerre fordított kiadás 14 milliárd forint, ezen túlmenően 60 milliárd forintra tehető a munkavállalók forintban mérhető nyeresége azáltal, hogy az egészséges munkakörnyezet révén elkerülik többek között a munkahelyi baleseteket és betegségeket.

A versenyszférában a sztrájkfenyegetés sikerre vezetett, ám a magyar államot nem érdekli, hogy munkavállalói bérhelyzetén javítson

Kitért rá, hogy a foglalkozás-egészségügy jelentős részben a megelőzésről szól. Az ezen a területen tevékenykedő orvosok 66 százaléka teljes, míg 34 százaléka részmunkaidőben dolgozik.

A törvényi szabályozás értelmében a doktoroknak szakosodniuk kell a foglalkozás-egészségügyre

– jelezte az államtitkár.

A szükséges végzettséget mintegy 2100-an szerezték meg, 400 érintettnek ugyanakkor még folyamatban van a képzése. Mellettük csaknem 3000 ápoló dolgozik

– közölte Horváth Ildikó.

Orbán “ellopta” a demokráciát, rabszolgasorba taszítja a magyar munkavállalókat

Mivel az emberek életük jelentős részét a munkahelyükön töltik,

kulcsfontosságú, hogy egészséges körülmények között dolgozzanak – emelte ki az államtitkár. Jelezte: nagy lehetőségként tekint a foglalkozás-egészségügyre. Az államtitkár három jövőbeli célt jelölt meg:

  • a minőségi mutatók egységesítését,
  • a szakmai felügyelet fejlesztését,
  • egy foglalkozás-egészségügyi információs rendszer kiépítését.

Lehetne inkább az oktatás, a béremelés, a nyugodt légkör, a biztos jövőkép irányába menni? Ezt nem kutatják odafönt?

A kormány megszünteti az 55 év feletti munkavállalók után járó adókedvezményt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük