Kerítésen innen

Tudta, hogy ha csomagot hoz a postás, a kassza Tiborcznál csörren?

Tudta, hogy ha csomagot hoz a postás, a kassza Tiborcznál csörren?

Könnyen érthető, hogy Tiborcz István -az Orbánvő- amikor kiskosarával bevásárolni indult a postára, miért nem az emlékbélyeg kiadásért felelő csoportot célozta meg vételi szándékával, hanem helyette az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővülésén alapuló csomagszállítást. Az előrejelzések szerint a jövőben sem kell megtorpanásától tartani.

Szia Uram, akarsz csomagot szállítani?

Két lényeges változás zajlik a Magyar Postánál:

  • a csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt.,
  • a pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László, -Pintér Sándor belügyminiszter volt államtitkára- kerül,

miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

További Tiborcz(?)-vásárlások

A csomagszállítás sorsa azért különösen érdekes, mert közben tulajdonosváltás is zajlik a Waberer’snél, így a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává. A Waberer’snek se flottája, se elég sofőrje nincs a postai csomagszállítás elvégzésére, Tiborcznak meg tapasztalata nincs az ilyesmiben, de a lépés mindkét félnek logikus, hiszen

az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővült, ami hasonló ütemű növekedést hozott a csomagszállításban is.

Az előrejelzések szerint a jövőben sem kell megtorpanástól tartani

A BHS-t nem kigolyózták: a cég kontraktusai egyrészt kifutóban voltak, másrészt a BHS Trans Zrt. alapítói azok a Barabás testvérek, akik a Hell energiaitalt gyártó cégcsoport tulajdonosai, és nincsenek rosszban a kormánnyal. Az MPT Security Zrt. se volt igazi szabad préda, fele eddig az állami postánál, a másik fele pedig Mészáros Lőrincnél volt, hiszen az ő érdekkörébe tartozó Takarékbank és MKB Bank volt az MPT 50 százalékának a tulajdonosa. További részletek az e heti HVG-ben és a hamarosan a hvg360-on.

Apropó, csomag….

  • “Tervezi, hogy augusztus 20-án megnézi a budapesti tűzijátékot?,
  • Mi a véleménye arról, hogy egyes városok lemondtak a tűzijátékról, és helyette másra költik az összeget?”

– többek között ezekkel a kérdésekkel szembesül az ember, ha mostanában csomagot vesz át az állami Magyar Postától és elkezdi kitölteni az ezután online kiküldött elégedettségi kérdőívüket, amely a vásárlói vélemény iránti tudakozódás után egy közéleti közvélemény-kutatássá alakul át. Ez a hvg.hu olvasójával meg is történt.

“A mai napon a posta kézbesített számomra egy csomagot. Nem sokkal később jött az elégedettségi kérdőívet tartalmazó e-mail. Első részének kitöltése után (ami a szokásos kérdéseket tartalmazta) meglepetésemre egy több oldalas újabb kérdőív következett, ami az ünnepekkel és a tűzijáték megtartásának kérdésével foglalkozott”

– írta a portálnak, azt kérdezve:

  • Miért érdekli a Magyar Postát, hogy egyetértek-e a tűzijáték megtartásával?
  • Ha nem, akkor nem szállít nekem többet vagy ettől javul a szolgáltatás minősége?
  • Vagy egy politikai megrendelést teljesít?”

A HVG újságírója is kipróbálta az olvasó emailjében szereplő, a kérdőívre vezető linket, ami egyébként azt is jelzi, hogy többször is kitölthető más-más IP-címről.

A helyzet valóban az, hogy a szokásos, a kapott csomag kézbesítésével, az ügyfél-elégedettséggel kapcsolatos kérdések után egy újabb kérdőív következik.

Viszont előtte a Posta egy külön üzenet megjelenítésével felhívja a figyelmet arra, hogy ami ezután következik, az már piackutató partnerük, a GKID egy másik, az augusztus 20-i ünneppel kapcsolatos közvélemény-kutatása, és a kitöltés önkéntes és anonim (ahogyan egyébként az azt megelőző is feltehetően az). További részletekért kattintson!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

További híreink!

About Author

Szólj hozzá!