Tudta, hogy ha gyermeket vállal, termékenységi rátát növel? – legalábbis Rétvári Bence szerint

Sok oka lehet annak, ha két ember úgy dönt, hogy gyermeket vállal. Főleg a szerelmet említeném és eszembe sem jutna, hogy Rétvári Bence örömére és a Fidesz dicsőségére gondoljak, hogy ezzel az ötletemmel emeljem a termékenységi rátájukat.

A keresztényi termékenységi ráta….

A KDNP politikusa arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország gyermeket vállaló lakossága szeme előtt a kizárólag a Fidesz uralkodása alatt az lebegett, hogy az országnak jobb helyezése legyen a termékenységi listában. Közösségi oldalán adott hangot e örömteli érzetének:

“A jó és a rossz kormányzás közti különbség a számokban is meglátszik

Míg 2010-ben az utolsó helyen álltunk az Eurostat adatai szerint, addig mára hazánkban magasabb a termékenységi ráta, mint Ausztriában, Szlovákiában, Finnországban, Lengyelországban, Horvátországban, Luxemburgban, Portugáliában, Görögországban, Olaszországban, Cipruson, Spanyolországban és Máltán, azaz Magyarország a kormányváltás óta 12 helyet lépett előre.

Tegye fel a kezét, aki ezért szült!

Nem gondolom, hogy sokan lengetnék a kezüket. Még jó, hogy nem arra hivatkozik a közszolga, hogy Orbán családbarát bejelentése hatására ugrásszerűen szaporább lett a magyar. Bár a fenti felvetés nem sokban különbözik tőle.

Egy hozzászólás itt: “Tudta, hogy ha gyermeket vállal, termékenységi rátát növel? – legalábbis Rétvári Bence szerint

  • 2019.08.29 - 10:16
    Közvetlen hivatkozás

    A gyermekvállalás nem tisztán magánügy, hanem közügy is. Ha túl kevés a gyermek születik, akkor a középgenerációnak alacsonyabb lesz a nyugdíja. Mert kevesebb lesz a munkavállalási korban levő, amikor a középgeneráció megöregszik. Ez egyszerű és logikus, Boldizsár, nem?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük