Tudta, hogy Magyarországon mindenkinek elintézte a kormány a fizuemelést?

Ha esetleg Ön kimaradt volna a mindig csak a frankót állító regnáló kormány által – azt pontosan nem tudni, hogy milyen furmánnyal bírták rá az összes munkaadót – “bemondott” béremelésből, akkor reklamációnak nincs helye, hiszen eljött a kasszától. Ami biztos, a képviselők márciustól cirka 100.000 forinttal visznek többet haza.

A parlament fideszes javaslatra tavaly fogadta el, hogy a képviselők fizetése igazodjon a nemzetgazdasági átlagkeresethez méghozzá oly módon, hogy – mint Lúdas Mátyás – a háromszorosát kapják meg alapilletményként.

 

A kormány azzal indokolt, hogy

már mindenkinek emelték a bérét, és a kormány volt az utolsó a sorban.

Kövérnek 674 ezer (!) forinttal nő a fizetése, de nem csak ő járt nagyon jól

Az RTL Klub Híradója számolta ki, hogy

egy “gyalog-képviselő” bére közel 100.000 forinttal gyarapodva majdnem egymillió forintra emelkedik, aki bizottsági tagságot is vállal, annak az 1.690.000 forintos fizetése 1.187.000 nő, a frakcióvezetők 1.787.000 forint helyett 1.979.000 forintot kapnak ezentúl bruttóban.

A legnagyobb mértékben Kövér László házelnök fizetése emelkedik, ő 2.400.000 helyett márciustól 2.672.000 forinttal lesz vastagabb.

Gyurcsány: Tényleg ilyen silányak vagytok? A haza az utolsó, a fizetésed a minden?

Az ellenzéki pártok képviselői közül többen azt mondták, ők jótékonykodni fognak a pluszpénzből, a fideszesek nem tartották fontosnak választóik orrára kötni, hogy mit terveznek.

Milliókkal nőtt a miniszterek fizetése

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük