Tudta, hogy Terézvárosban az ott lakóknak kell takarítani az utcákat? Az önkormányzat csak „besegít”!

Érdekes lesz, amikor egy belvárosi társasház lakói beosztják egymás közt, hogy melyik nap ki köteles a ház előtti járdát felseperni, felmosni. Gondolják végig, mekkora egymásnak feszülés lesz ebből!

2019, Magyarország, Budapest, Terézváros

Szőke Zoltán, a Hassay Zsófia vezette önkormányzat köztisztaságért felelős cégének vezetője szerint, mivel nincs rendeletbe foglalva, hogy az önkormányzatnak takarítania kell az utcákat, ezt tulajdonképpen önként, mintegy jófejségből végzi el a hivatal. Mindezt a helyi Fidesz propagandacsatornájaként működő Hatoscsatorna egyik műsorában nyilatkozta le a tisztasági főnök.

A beszélgetés 1:49-nél kezd teljesen szürreális irányokat venni. Paor Lilla műsorvezető, aki 2019 augusztus 20-a alkalmából

Magas Színvonalú Munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át

ugyanis azzal a felvezetéssel kezd monológba (mintha csak ő lenne az interjúalany), hogy

„Én kertvárosban lakom…”

Majd kiselőadást tartott arról, hogy a kertes házak előtt az emberek télen-nyáron felseprik a járdát és tisztán tartják a portát.

Köszönjük, kedves Paor Lilla. A csendes zöldövezetben a vidám madárcsicsergést és a méhek zümmögését hallgatva biztosan jól elcseveg Hassay Zsófia Budán élő terézvárosi polgármesterasszonnyal arról, hogy milyen kellemes is az élet a kertvárosban.

Terézváros nem kertváros!

Ez itt Budapest központja, az egyik legforgalmasabb, legszennyezettebb levegőjű, turisták és átmenő forgalom által leginkább sújtott kerület.

A lakosok szemetelnek, a lakosok takarítsák fel

Logikus, ugye? Hát nem teljesen

Először is semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a terézvárosi lakók a saját portájuk elé szemetelnének. Legalább akkora a kerület átmenő gyalogosforgalma, mint amennyit a helyiek közlekednek a saját utcáikon. A szomszédos bulinegyed tapasztalataiból pedig pontosan tudjuk, hogy a turisták sajnos nem mindig tartják tiszteletben az itt élők tisztasági igényeit.

Másodszor pedig: komolyan gondolja a műsorvezető és a vele nagy egyetértésben nyilatkozó Szőke Zoltán, hogy a terézvárosi társasházak lakói napi beosztásban fognak utcát sepregetni, súrolni, szemetet szedni, emberi és állati vizeletet és ürüléket takarítani? Mindezt a város egyik legmagasabb bevételekkel rendelkező kerületében?

Tessék csak ideköltözni a „kertvárosból”, és megnézni, mit jelent nálunk az utcák takarítása! Ehhez professzionális gépek és hozzáértő emberek kellenek.

Nincs elég pénz, nincs elég ember

De Terézváros FELE annyit költ köztisztaságra, mint a hasonló problémákkal küzdő Erzsébetváros. És a Terézváros magazin legutóbbi számában pont maga Szőke Zoltán ismerte el, hogy emberhiánnyal küzdenek, folyamatos a felvétel a takarítócégnél.

Ilyen körülmények között nem csoda, ha Hassay Zsófia embere megpróbálja a lakosságra hárítani a takarítás felelősségét, és „önkéntes” jófejségnek beállítani, hogy időnként beindítják a takarítógépeket és összesöprik a szemetet az utcákon.

12 óráztatás túlóra fizetése nélkül

Minket nemrég keresett meg a takarítócég egyik közmunkása, arra panaszkodva, hogy Hassay Zsófia utasítására az elmúlt hetek szaporodó köztisztasági botrányai miatt napi 12 órában kell az utcákat takarítaniuk. Nem bírják, hogyan is bírhatnák: 9 év el nem végzett munkáját nem lehet néhány hét alatt az önkormányzati kampány kedvéért bepótolni.

A túlórát természetesen nem fizetik ki, a közmunkások örüljenek, hogy dolgozhatnak. Ezen már meg sem lepődünk, a NER helyi kiskirályságainak logikája szerint ez így természetes.

Alkalmatlanságból jeles

Nekünk viszont nem természetes az, hogy a saját alkalmatlanságát Hassay Zsófia főtakarítója megpróbálja a terézvárosi lakosokra kenni. Egyetértünk azzal, hogy az itt élők ne szemeteljenek és tartsák tisztán a környezetüket. Ezt nagyban megkönnyítené, ha lenne elég kuka a városban és azokat rendszeresen ürítenék.

De azzal nem értünk egyet, hogy a város képtelen az átmenő forgalom által összekoszolt és összeszemetelt utcák normális tisztaságának fenntartására, majd a felelősséget a terézvárosiakra hárítja.

Via: 6ker.blog.hu

megosztás

Egy hozzászólás itt: “Tudta, hogy Terézvárosban az ott lakóknak kell takarítani az utcákat? Az önkormányzat csak „besegít”!

  • 2019.08.29 - 23:18
    Közvetlen hivatkozás

    Amit itt leírtak az egy szemenszedett hazugság. Valószínüleg ő sem a kerületben lakik, mert különben különösen szombat és vasárnap reggel a szeméthegyek és hányadékok eltakarítását nem a lakosok, hanem az önkormányzat kiküldött dolgozói végzik. Tájékoztatásul annyit, hogy ezzel általában reggel 110óráig végeznek. Ha nem hiszik, ellenőrizhetik amit ìrtam.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük