Tudta? Nagy mázli, hogy tanárhiány van! – Mindez egy „felelős” közszolga véleménye

Újabb hungarikum! Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár volt vendége a HírTV hétfő esti és a közmédia kedd reggeli műsorában, ahol elmesélte a kedves nézőknek, hogy nincs gáz az oktatásban és hiába ágálnak a köznevelési törvény ellen, az „részükről egy lezárt ügy”.

Ez ám a demokrácia és a tisztánlátás!

Maruzsa a tanévnyitás apropóján számolt be az oktatás területén elért kormányzati sikerekről, mert ugye ez, ami van, az! Pontos adatokkal nem készült, de elmondta, hogy

  • „a probléma egyfelől persze kihívás, hiszen minden egyes településen pont a megfelelő pedagógus pótlása, az okozhat nehézségeket,
  • de rendszerszinten megvan az az állomány, ami képes a feladatok ellátására”.

„Bízom benne, hogy feladat ellátatlanul nem marad a magyar köznevelésben,”

– írta a 444.hu.

Mire a  HírTV-be ért, átgondolta véleményét

és rájött, hogy tud ő ennél ütősebbet is:

„Sőt, szoktam azt is mondani, hogy több ezer ember végez az egyetemeken, ha nem lenne kiírva több ezer álláshely adott esetben, volt olyan kérdés, ami hétszáz óvodapedagógus álláshelyre kérdezett rá nálunk, ezernégyszázan végeznek. Nagy szerencse, hogy van hétszáz kiírt álláshely”.

Maruzsa arról megfeledkezett,

hogy a pedagóguspályán brutális arányú a lemorzsolódás: A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének adatai szerint

a kezdő pedagógusok mintegy 30 százaléka egy év után, további 30 százalék öt év után elhagyja a pályát.

Azt sem vette számba, hogy egy iskolapadból kikerült tanárember a fasorban sincs tapasztalat nélkül. ez ugyanis nem tanítható, ezt meg kell élni!

Lázongunk, lázongatunk, tesznek rá!

A vitát ez ügyben lefolytatták – mondta az államtitkár. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a gombnyomogatáshoz szokott fidesznyikek teljes egyetértésben rábólintottak az előterjesztésre. Értő szakember biztosan nem volt jelen, hiszen akkor legalább ellenvélemény lett volna. De hát egypártrendszerben ez már így szokás.

megosztás

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük