Tudta? Tudományos Akadémiánk lehet, hogy nem lesz, de itt a honvédségi Kiberakadémia!

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a kiberképzési központ csütörtöki bemutatóján azt hangsúlyozta, hogy napjainkban már minden elektronikusan működik, az orvosi ellátástól a közlekedésen át a nyilvántartásokig.

A magyar honvéd legyen naprakész – tudja bekapcsolni a számítógépet!

A kibertérben működtethetnek például blokkoló rendszereket, amelyek kihathatnak a műveleti feladatok végrehajtására, de akár az állami működést is megzavarhatják

A miniszter példaként említette az orosz-ukrán konfliktust, ahol megjelent a hibrid hadviselési forma, a kibertérben is voltak műveleti tevékenységek; a NATO varsói csúcstalálkozóján a szárazföldi, a légi és a tengeri hadműveleti színtér mellé felvették a kiberteret is.

Orbán Viktor azt üzente…..

Benkő Tibor emlékeztetett:

egy évvel ezelőtt a miniszterelnök feladatul tűzte ki, hogy Magyarországnak erős, ütőképes, önálló nemzeti képességet jelentő, a kor színvonalának megfelelő hadereje legyen. Ehhez nemcsak új technikai eszközökre, hanem a kor kihívásaira megfelelő választ adó katonákra is szükség van. Ez a toborzás, kiképzés, oktatás feladata

A miniszter azt mondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb állomásához érkeztek.

A kiberképzési központ segítséget nyújt abban, hogy a kor kihívásainak megfelelő képzést, oktatást biztosítsanak, hogy a katonák ki tudják használni a kibertér előnyeit, de legyenek felkészülve annak veszélyeire is.

kiberakademia

kibervédelmi szemlélő

A központ parancsnoka Kovács László, a Magyar Honvédség Parancsnokságának kibervédelmi szemlélője.

a kibertérnek része mindenki, aki olyan eszközt használ, amellyel interakciót folytatnak egymással, illetve számítógépekkel.

Mindent látni akarnak…..

Kifejtette:

egyes becslések szerint napjainkban 50 milliárd számítógép van hálózatba kötve; feltételezik, hogy mindig vannak olyanok, akik ebbe a kapcsolatba megpróbálnak “belehallgatni”, azt megpróbálják megzavarni. A kibertérben jelen van a befolyásolás, a meggyőzés, az álhírek, megtévesztő információk továbbítása. Az ezek elleni védekezés nemcsak technika, hanem humán erőforrás kérdése is

– jegyezte meg a dandártábornok, aki a kibervédelem egyik legfontosabb részének nevezte az oktatást, képzést. A rendezvényen Kovács László dandártábornok Kiberbiztonság és -stratégia című könyvét is bemutatták.

One thought on “Tudta? Tudományos Akadémiánk lehet, hogy nem lesz, de itt a honvédségi Kiberakadémia!

  • 2019.06.15 at 19:12
    Permalink

    Igen, ő nem hagyja magát csak úgy lesöpörni, vagy leszólni,
    vállalja amit tesz és nincs betojva azoktól, akik a hatalmukat
    szeretnék csupán fenntartani, a nép valódi bizalma nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest