Túlteng-e Dobrev, avagy ahonnan már csak a fogtündér hiányzik - Városi Kurír

Sorting by

×

Túlteng-e Dobrev, avagy ahonnan már csak a fogtündér hiányzik

Többen is kritizálták Dobrev Klárát, köztük a Telex, mert egy kerületi gyermekfogászati rendelő átadásán elvitte a show-t. A politikus miniszterelnöki ambícióiról beszélt, mintha kampánygyűlésen lenne. Nos, ez a tette egy normális médiaviszonyokkal rendelkező országban valóban helytelen lenne, de nálunk…

Hirdetés

Haladjunk sorjában!

A felújított  gyermekfogászati rendelő átadására a DK miniszterelnök-jelöltjét, az EP elnökhelyettesét Szaniszló Sándor a kerület polgármestere hívta meg, ahogy Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét, aki a kerület országgyűlési képviselője is. Dobrev megdicsérte a felújítást és azt mondta, már csak a fogtündér hiányzik. Ezután rátért jelölti programja ismertetésére, és most idézzük a Telexet:

“Miután Dobrev megállapította, hogy a most átadott fogorvosi gyerekrendelőből csak a fogtündér hiányzik, arról kezdett beszélni, hogy „a magyar egészségügy drámája, hogy fájóan hiányoznak az orvosok, háziorvosok, szakápolók, szakdolgozók az egészségügyi rendszerből”. Ennek Dobrev Klára szerint az egyik oka, hogy nagyon sokan elmentek külföldre, azok pedig, akik itthon maradtak, pályát váltottak.

„Az, ami az egészségügyben zajlik ma Magyarországon, ami az elmúlt tíz évben zajlott, totális kivéreztetése az egészségügyi szektornak”

– mondta.

Hozzátette, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjeként az egyik legfontosabb feladata, hogy

„az elkövetkezendő években visszahívják az orvosokat, az ápolókat, szakdolgozókat, háziorvosokat, hiszen jelenleg közel 9000 szakdolgozó és szakápoló, több mint 500 háziorvos és több mint 3000 orvos hiányzik az ágazatból”.

A tudósítás szerint az esemény ebben a szellemben folytatódott végig.

Mit mond a párt?

A szerkesztőség eljuttatott egy kérdést is az estről a DK-hoz:

“Rákérdeztünk a pártnál, mi indokolta, hogy egy kerület felújított szakrendelő átadásán részt vegyen a DK miniszterelnök-jelöltje, és érdeklődtünk arról is, mostantól várható-e, hogy Dobrev Klára hasonló jelentőségű eseményeken kampányol majd.”

A Telexnek adott válaszban benne van a megfejtése annak is, miért volt ott Dobrev. Nem “csak úgy”, hanem szakmai munkája okán is. Ugyanakkor érthető a portál elitélő hangneme is, hiszen mint írtuk egy normális országban az ilyen viselkedés minimum visszatetsző, nem úgy nálunk, ahol a kormány és körei több mint tíz éve fojtogatják a média nekik nem tetsző szegmensét, letaposással pl. Népszabadság, felvásárlással, Origó, Index, illetve állandó térszűkítéssel, lásd, Klubrádió, amelyiknek először csak a vidéki hullámhosszait vették el, majd a rádió frekvenciáját is.

A DK válasza:

„Dobrev Klára évek óta foglalkozik az egészségügy fejlesztésével, EP-képviselőként az európai egészségügyi minimum bevezetéséért küzd, míg miniszterelnök-jelöltként az egészségügy emberi oldalának a fejlesztésében látja a legnagyobb feladatot”.

Szép kerek, de közel sem teljes válasz, hiszen nem tudni miért, de arról hallgat, hogy az Orbán Viktor által leuralt médiatérben alig egy évvel a választások előtt nem egyszerűen lehetősége, de kötelessége is minden ellenzéki megszólalónak minden sajtónyilvános lehetőséget felhasználni arra, hogy elmondja, mi várja az embereket a Fideszen túli világban, ha egyszer végre odaérünk. Ezért őrült ötlet az úgynevezett médiabojkott gyakorlata is. Mindenhová el kell menni, természetesen megfelelő feltételeket szabva.

Persze tegyük hozzá, ahogy a fent idézett portál is, hogy az ilyenfajta túlterjeszkedés közel sem a DK találmánya.

“A 2018-as önkormányzati választások előtt két fideszes politikus – Hollik István és Szentgyörgyvölgyi Péter – kellett egy szoptatópad átadásához.”

(Olvassa el az írásunk alapjául szolgáló cikket a Telexen!)

Kép: BP18

Kapcsolódó

 

Dobrev

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.