Tüntetés a Pozsonyi úton!

Az idén harmadszor vesznek részt a Népszabadság volt munkatársai a Fedél Nélkül kiadásában, cikkeket írnak a lapba, és a megnövekedett terjedelem nyomdaköltségét is összedobják. Mindezt közösségi oldalukon jelentették be.

2 éve tarolták le a Népszabadságot

Az újlipótvárosi Pozsonyi út 5. számú házhoz meghirdetett demonstrációt Magyarország legnagyobb lapja, a Népszabadság bezárásának a második évfordulójára, október 8-ára időzítették, mégpedig délelőtt 11 órára. A demonstráció nem az első lesz a sorban: az utolsó szerkesztőség tagjai ugyanis minden évben ezen a napon tüntetést szerveznek, szándékaik szerint mindaddig, “amíg csak megint nem lesz teljesen szabad az információ áramlása és a vélemény kifejtése Magyarországon.”

“Két éve, 2016. október 8-án törölték el a Föld színéről Magyarország legnagyobb lapját, a Népszabadságot. Mi, az utolsó szerkesztőség tagjai elhatároztuk, hogy minden évben ezen a napon tüntetést szervezünk, amíg csak megint nem lesz teljesen szabad az információ áramlása és a vélemény kifejtése Magyarországon.”

-írják.

A rendezvényen adják át a díjat,

amelyet a a lap munkatársait összegyűjtő Népszabadság Egyesület alapított, és minden évben a szólás- és sajtószabadságért legtöbbet tett személy, vagy szervezet kapja a volt szerkesztőség tagjainak szavazása alapján.

Az idei átadásban részt vesz a tavalyi kitüntetett Szabad Pécs képviselőjeként Babos Attila felelős szerkesztő.

20 éve nyírta ki az első Orbán-kormány a Kurírt – a hiteles történet…

Húsz éve számolták fel a Kurírt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük