Tüntetés helyett demonstráció a Vas utcában

A Színház és Filmművészeti Egyetem jövőjének megtaposása ellen szervezett tüntetés a valóságban csöndes demonstrációvá szelídült. Pedig, ha végrehajtja a kormány, amire készül, azzal az egyik utolsó tartóoszlopát is kirúgja a demokratikus felsőoktatásnak. 

A  Színház és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói

-nevezzük őket egyszerűen a kampusz polgárainak- több komoly segélykiáltást küldtek a társadalomnak kérve, ne hagyják a kormányzattól megszokott cinikus húzások egyikével szétverni nagy múltú intézményt.

A tervek szerint ugyanis a kormány úgy igyekszik “társadalmasítani” az egyetemet, hogy egy általa gründolt, saját embereivel feltöltött kuratóriumnak ajándékozza. Az elmúlt 10 év megtanított minket arra, hogy tudjuk, mit jelent ez: nem mást, mint az oktatási-, művészeti- és tanszabadság beszántását.

Úgy tűnik, a társadalom még alszik,

hiszen alig pár százan gyűltek össze demonstrálni az egyetem Vas utcai székházánál. Tudósítónk a helyszínről küldte képeit:

Végezetül csak annyit: Palkovics miniszter ebben az esetben is igyekszik bevetni azt a trükköt, amit az MTA lezúzásakor is megtett, nevezetesen: bejelentette ha

“közvetlen megkeresést kapok, kész vagyok tárgyalni”.

Tisza-tavi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük