Újabb kormányellenes tüntetések jönnek – de csak ősszel

A Stop Soros ellen még nem vonulnak utcára, de ősztől újabb megmozdulásra készülnek a Mi vagyunk a többség demonstrációinak szervezői. A pontos részleteken még dolgoznak, de céljuk továbbra is az, hogy nem kormányt, hanem rendszert váltsanak. Ennek érdekében civil mozgalmat is építenének.

Homonnay Gergely, a korábbi, több tízezer embert megmozgató tüntetések egyik főszervezője azt mondta a zoom.hu-nak, hogy a pontos részleteket még ki kell dolgozni, de ősszel mindenképpen folytatják az akciókat.

„A Mi vagyunk a többség három sikeres tüntetésen van túl és több százezer embert ért el. Sőt, a demonstrációk óta rengetegen jelentkeztek és új civileket is sikerült bevonni, akikre továbbra is számítunk és az eddigi segítségükért is rendkívül hálásak vagyunk” – tette hozzá.

A Stop Soros-törvény ellen egyelőre nem tüntetnek

Aki viszont azt gondolta, hogy a mozgalom a Stop Soros-törvény ellen is tüntetni fog, annak egyelőre várnia kell.

„Nem gondolom, hogy nyáron az utcára lehetne vinni az embereket, ráadásul az is teljesen természetes, hogy a kezdeti fellángolás után kevesebben mozdulnak meg egy ügyért. Sokan vádoltak minket azzal, hogy semmi értelme nem volt a demonstrációknak. Szerintem ez egyáltalán nem igaz: összehoztuk az embereket – például a sétával, amit szociálpszichológusok tanácsoltak, ám ami miatt nagyon sok ellenzéki hangadó támadott bennünket. Az a jobbikos és az a ballibis – jómagam is az vagyok –, aki kint volt, és netán megfogták egymás kezét, többet már nem lesznek hajlandó gyűlölködni. Az ellenzék legnagyobb baja, hogy megosztott, mi ezt szerettük volna feloldani úgy, hogy bevonjuk a kétségtelenül sokszor impotensnek tűnő pártokat is. Heteket áldoztunk rá az életünkből, de minden perc megérte. Láttuk az emberek arcát, ismeretlenek jöttek oda, hogy »köszönöm«, és sokan megkérdezik, mikor lesz a következő alkalom. Őket sem hagyhatjuk cserben, mert itt állunk a diktatúra kapujában” – tette hozzá Homonnay.

Gulyás Balázs, a tüntetések másik főszervezője mondta: „Számomra a legfontosabb tanulsága a tüntetéseknek az volt, hogy sikerült az utcán is bebizonyítani: az ellenzéki gondolkodásúak többségének fontosabb az Orbán-rendszer elutasítása, mint az ellenzék pártjain belüli különbözőségek.”

(Forrás: zoom)

Kapcsolódó:

Tüntetésdömping szombattól keddig

Bréking!!!! Kossuth tér itt és most -Elegünk van skandálja a tömeg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük