Tüntetnek a szcientológusok - Városi Kurír

Sorting by

×

Tüntetnek a szcientológusok

Több mint egy éve hirdetett háborút a hazai szcientológiai egyház ellen a kormány és elsősorban Semjén Zsolt. Az érdeklődők azóta is várják, hogy történjen valami bizonyító erejű dolog, de úgy tűnik, hogy hiába. Semmi bizonyság, csak a gáncs.

Hirdetés

Nem az a kérdés, mit követtek el, hanem, hogy elkövettek-e valamit

Az eltelt több mint egy évben az ügy egy helyben topog, közben az egyház, amelytől a  2011-es egyházi törvény megvonta ezt a státuszt, csak vár. Azt állítják, hogy a lefoglalt iratok hiányában nem lehetséges a szabad vallásgyakorlás.

Most – nem először – ők is demonstrálnak. 12-én, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága elé vonulnak és a beszédek elhangzása után petíciót adnak át .

Előzmény:

“Az elmúlt év őszén a NAV házkutatást tartottak az egyházként működő, ám az új egyházügyi törvény által államilag el nem ismert szcientológus központban és onnan szinte valamennyi adathordozót begyűjtötték. Az elszállításkor arra hivatkoztak, hogy az egyház visszaélésekre alkalmas módon tárol érzékeny személyes adatokat a tagjairól, és azok környezetéről. Az eltelt közel egy esztendőben semmiféle bizonyíték nem került elő, ám az adathordozók további „állami megőrzésben” vannak. (…)

A Szcientológiával lehet vitatkozni, lehet vitatni, egyet nem érteni nézeteikkel, de akadályozni bárkit is hite gyakorlásában nem tartozik a demokrácia örömünnepei közé, különösen nem egy olyan országban, amely szavakban legalábbis a szabad vallásgyakorlás jogát hirdeti” (Városi Kurír)

Többféle becslés is van, egyesek szerint  a magyarországi szervezetnek, amelyre akkor össztűz zúdult, négy-ötezer tagja lehet.Amikor még bejegyzett egyházként gyűjthettek egyszázalékos adófelajánlásokat, általában ezer alatt maradt a támogatóik száma. A magyarországi hívek túlnyomó többsége városban él, magasan képzett és jól keres, általában műszaki vagy gazdasági beállítottságú. Átlagos életkoruk negyven év körül van.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.