Tüttő Kata: fideszes közvélemény-kutatás, nyolcszoros áron, egy követelésbehajtó cégtől

Közgyűlési nap, megy a hiszti a fidesz részéről, hogy minek jött létre a médiacentrum – aminek az a feladata, hogy áttekintse, ésszerűsítse a közszolgáltató cégek által rendelt közvélemény-kutatásokat, kommunikációs- és médiaköltéseket, kiadványokat, rendezvényeket – hőbörögnek, hogy miért költünk ilyen vizsgálatra…?

Egy konkrét példán keresztül szemléltetem, miért is hasznos egy ilyen áttekintés

Van a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, aki kötelezi a szolgáltatókat, nálunk a vízműveket, csatornázási műveket és a távfűtő céget, hogy kétévente független(!) közvélemény-kutató szervezettel méressék fel a közszolgáltatási szerződések alapján vételező lakossági felhasználók szolgáltatással kapcsolatos elégedettségét. Megadnak mindent pontosan, hogy mit, mekkora mintán és hogyan kell kérdezni, a cégekre van bízva, hogy kivel végeztetik el gyakorlatilag ugyanazt a munkát.

Amikor a városüzemeltetési holding munkatársai megnézték, hogy a három erre kötelezett fővárosi közszolgáltató ugyanazt a munkát kivel és mennyiért csináltatta meg az elmúlt években, azért ők is meghökkentek egy kicsit.

Nézzük ki kitől és mennyiért rendelte meg gyakorlatilag ugyanazt a kutatást ( 500 fős minta):
Fővárosi Vízművek: M.Á.S.T. Kft, 1 778 000 Ft + ÁFA
Fővárosi Csatornázási Művek: Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft: 2 095 000 Ft + ÁFA

És a nyertes: FŐTÁV:
BDM Best Debt Management Kft: 14 700 000 Ft + ÁFA ! (2019. augusztus)

Azaz az előző városvezetés alatt, a dr. Mitnyan György ( volt fideszes hegyvidéki polgármester) által vezetett FŐTÁV, a Vízművekhez képest, nyolcszoros áron rendelt meg egy közvélemény-kutatást, ráadásul egy követeléskezelő cégtől.

1.Lábjegyzet: Nyilván így érthető az ár, hiszen a követelésbehajtással foglalkozó kollégákat gondolom be kellett iskolázni, hogy megtanuljanak közvéleményt kutatni…….

2. Lábjegyzet: a Főtáv abban az időszakban jelentős összeget fizetett a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodának tanácsadásra. Igazán megkérdezhette volna a vezetés őket, hogy biztos jó ötlet e egy követelésbehajtó céget 14,7 millióért közvélemény-kutatással megbízni.

3. Most látom, hogy az eljárásban ez a behajtó cég referenciaként(!) a Főtávval kötött korábbi szerződését csatolta be. Egy ügyfél elégedettségi szerződést: 24,9 millió Ft-ért (2017-2018 évekre).
Csodálatos

Vizsgálat indul.

Áll Tüttő Kata alpolgármester facebook bejegyzésében

eötvös péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük