Tűzvész, drámai mentés a lángokból - Városi Kurír

Sorting by

×

Tűzvész, drámai mentés a lángokból

Pénteken délután a bécsi hivatásos tűzoltókat a 3. kerületi Sebastianplatz egyik bérházához riasztották egy súlyos tűzvészéhez. Amikor  tűzoltók kiértek   egy lakás ablakán már lángok törtek ki. Amint azt a tűzoltóság szóvivője az oe24-nek meg is erősítette, “elkeseredett harcot folytattak a tűzzel mentés közben”.

Hirdetés

Gyors mentés

Jürgen Figerl  szóvivő szerint a  ház  számos bérlőjét vágta el a füst a lépcsőháztól, így őket tűzoltólétrák, és légzőkészülékek segítségével mentették  és juttatták biztonságba, sok esetben az ablakokon keresztül. 15 embert  a  mentőszolgálat vett gondozásba, és közülük kettőt füstgázmérgezés gyanújával kórházakba szállítottak, amint azt Corina Had mentési szóvivő megerősítette a bécsi portálnak.

 

tűz

Így történt

15:30 körül hívták a tűzoltókat, akik 60 emberrel és 14 járművel vonultak ki. Érkezéskor az első emeleti  lakásból a mely a tűz fészke lehetett lángok csaptak fel, a házat ekor már elárasztotta a füst- számolt be Figerl. Az emberek megmentése azonnal megkezdődött: egyrészt hosszabbító létrákat használtak a csapdába esettek biztonságba juttatásához, de a légzésvédő csapatok menekülési maszkokkal is alkalmaztak a mentés során.

A megmentettek pontos száma kezdetben nem volt világos, de a hatemeletes épületben számos lakos tartózkodott. A tűzesetről, amelynek okát még vizsgálják,  nem sokkal 16 óra előtt érkeztek az első beszámolók.

(Képünk nem a helyszínen készült, illusztráció)

Budapesten is volt hasonló

tűz

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.