Tvrtko elintézte! – kigördült az első “kétnyelvű vonat”

“Eljött a pillanat: ma reggel 7 óra 40 perckor kigördült az első “kétnyelvű vonat”, a Hargita InterCity, amelynek útvonalán már nem csak az Oradea-Cluj Napoca-Târgu Mureș-Miercurea Ciuc-Brașov településnevek szerepelnek, hanem a Magyar Államvasutak feltünteti a NAGYVÁRAD- KOLOZSVÁR-MAROSVÁSÁRHELY-CSÍKSZEREDA-BRASSÓ városneveket is!”

A tévés kitalálta és három hét alatt átverte ötletét a MÁV-illetékeseken, így szerdán büszkén jelentette közösségi oldalán a sikert.

“Köszönöm a MÁV rugalmasságát,

amely lehetővé tette, hogy három héttel ezelőtti ötletemből, javaslatomból mára valóság lett! A mai nappal elkezdődik a menetrendeket jelző táblák átállítása az egész folyamat 2020 júniusáig lezáródik.

Az átállás egyetlen nép tagjait sem sértheti,

hiszen a térképen szereplő nevek továbbra is szerepelnek majd a vonatokon, de Bratislava mellé kikerül, hogy POZSONY, Novi Sad pedig ÚJVIDÉK is lesz! Magyarországon pedig nem kell más nyelveken olvasnunk magyar településneveket, az új rendszer főleg erről szól!

És most, a teljes siker pillanataiban hadd írjam le Nektek:

engem a politika nem érdekel, nem befolyásol, nincs rám hatással. Ez az egész nem is a vasutakról szól. Mindezt a nemzeti önérzet és önbecsülés miatt kezdeményeztem. Ha valaki azt mondja, hogy az magyarkodás, hogy Magyarországon, magyar nyelven KOLOZSVÁRT szeretnék mondani és nem Cluj Napocát, akkor vállalom! Szándékaim békések voltak, magyar és magyar között pedig számomra nincs különbség, akármelyik országban is él!

Barátsággal: Tvrtko

Utóirat: KÖSZÖNÖM Loppert Dániel és Biber Anett és a MÁV-sajtó professzionális munkáját”

Vágó István szintén a facebookon jegyezte meg:

“Tvrtkónak köszönhetően mától Brașov mellett a Brassó nevet is használja a MÁV. https://www.facebook.com/…/a.52367577103…/2410331982369634/…
Mi lenne, ha Tvrtko egyszer magát is Szilárddá magyarítaná (vissza)?”

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük