Halál két visszapillantó tükör miatt

Szomorú, ha sportoló haláláról kell beszámolnunk, ha olyan fiatal, mint a 25 éves Gyenisz Tyen kazah műkorcsolyázó volt. Még szomorúbb, hogy komoly karrier várt volna a hazájában nagyon népszerű, kétszeres világbajnok, Szocsiban bronzérmes tehetségre. Ehelyett meghalt, halálra késelték, két visszapillantó tükör miatt.

A Kazinform hírügynökség értesülései szerint a 25 éves sportolót azután szúrták combon, miután rajtakapott két férfit, miközben megpróbálták ellopni az autója tükreit, és hiába szállították kórházba, olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy három órával később életét vesztette.

Timur Kulibajev, a Kazah Olimpiai Bizottság elnöke azt írta nyilatkozatában:

„Ez egy igazán sötét nap mindannyiunk számára, akik ismertük és szerettük ezt a fiatal műkorcsolyázót. Mindannyiunkat inspirált tehetségével és kreativitásával”

Adam Rippon amerikai műkorcsolyázó Twitteren fejezte ki részvétét, azt írta, hogy Gyenyisz mindenkivel nagyon kedves volt, és hatalmas inspirációt jelentett neki és sok más embernek is.

„Túl keveset voltál velünk, örökké szeretni foglak”

– írta az amerikai.

A kazah sportért és kultúráért felelős miniszter is megszólalt az ügyben, ő arról beszélt, hogy a 25 éves sportoló rendkívüli műkorcsolyázó volt, a sportág legendája és az ország büszkesége, a halála pedig elképzelhetetlen tragédia, hatalmas veszteség.

Tyen 2018-ban a phjongcshangi téli olimpián is ott volt, de előtte sokáig sérülésekkel bajlódott, így végül csak huszonhetedik lett. Ez volt egyébként a harmadik olimpiája, 2010-ben mutatkozott be Vancouverben.

Abszurd halál, nagyon fiatalon: nyugodj békében, Gyenisz Tyen!

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük