Mike Tyson és a fűbiznisz

Nagyot fordult a világ, mégpedig Kaliforniában fordult (hogy a többi része meg hogy nem fordult vele, az csillagászati rejtély, nem az első és nem is az utolsó). Legálissá vált bizonyos korlátok között a marihuána rekreációs használata, és mivel ebben igen sok pénz van, megjelent befektetőként Mike Tyson is.

Pontosabban az történt, hogy amint legálissá vált a marihuána Kaliforniában, a korábbi nehézsúlyú bokszbajnok Mike Tyson jelezte, hogy beszállna a bizniszbe. Nem is akárhogy, egy 16 hektáros dél-kaliforniai központtal, a Tyson Ranchcsel, ahol termesztene, gyártana és kutatna is.

A terület felét használná termesztésre Tyson csapata, a többin pedig egy bolt, egy ehető marihuánás termékeket előállító gyár, egy luxuskemping, előadóterem és marihuána-termesztést oktató központ kapna helyet.

Tysonnak nem ez az első találkozása a marihuánával, 2000-ben megbukott a szerrel, majd önéletrajzi könyvében arról írt, több címmeccse előtt is élt a szerrel, ahogy akkor is, amikor 2007-ben kokain birtoklása miatt elítélték.

Hát, azért valamit nem értek… nem vagyok ennek az anyagnak használója, nagy ismerője sem, azonban kalandos életem folyamán találkoztam már a marihuánával, és ismereteim szerint ez nem, hogy doppingolna, serkentene, hanem ellenkezőleg: erős nyugtatóként működik. Olyan nyugodtan, derűsen szoktak vigyorogni tőle. Ha Tyson ezt címmeccsek előtt használta, azzal csak lelassította saját magát, tehát nem használt, hanem ártott vele – de hát ő tudja.

A kokain persze más eset, homlokegyenest ellenkező, de annak a használatát nem is tették legálissá.

Aztán felmerülnek bizonyos jogi problémák is. Az idevágó kaliforniai törvény fejenként hat tő cannabis termesztését engedélyezi, többet nem – azért hat bokorhoz kicsit nagy birtok az a tizenhat hektár. Nem is véletlen ez a korlátozás, így akarják elejét venni a nagyipari gazdálkodásnak és kereskedelemnek.

Egyszóval: nem túl valószínű, hogy Tyson meggazdagszik ebből a vállalkozásból, még ha jól is hangzik első pillanatban.

Aki pedig fűvel doppingol, az ártani tud magának, de használni nem.

Vannak ilyen halva született üzleti ötletek…

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest