Ugrásban van remény magyar éremre

A tavalyi Eb-n kimagaslóan szerepeltek a mieink, bízom benne, hogy ezúttal is lesz esély az éremszerzésre. Glasgow-ban a nőknél elsősorban az ugrás hozhat számunkra sikereket- nyilatkozott Altorjai Sándor, a magyar szövetség (MATSZ) főtitkára.

A 2017-es kolozsvári kontinensviadalon Dévai Boglárka bronzérmes lett ugrásban, azonban július 14-én a szerenkénti országos bajnokságon csak a második helyen végzett ezen a szeren. A tavalyi Eb-n egyéni összetettben ezüstérmes Kovács Zsófiát makacs hasizomsérülés hátráltatja, és az őszi világbajnoki indulását nem akarták kockáztatni, ezért kihagyja a skóciai viadalt.

A MATSZ elnöke, Magyar Zoltán úgy fogalmazott, tisztes helytállásra számít Glasgow-ban.

Egy Európa-bajnokság mindig fontos szerepet tölt be a tornászok életében. Ahogy láttam, a felkészülés során jó munkát végeztek a fiatalok és a szakmai stáb”– mondta az elnök.

Nem lesz egyéni összetett

A skót nagyvárosban a felnőtt tornászoknak csapatversenyt, egyéniben pedig szerenkénti finálékat rendeznek, azaz idén nem szerepel az egyéni összetett a programban.

“Fontos, hogy nem csak a felnőttek lesznek ott az Eb-n. A fiatalok szintén szerekhez lépnek. Bízom benne, hogy esetükben még egy-két meglepetés-eredményben is részünk lehet”– fogalmazott Magyar Zoltán.

A felnőttek mezőnyében Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Makra Noémi, Fehér Nóra és Péter Sára, a junioroknál Bácskai Csenge, Schermann Bianka, Székely Zója, Medved Regina és Szujó Hanna szerepel a magyar csapatban.

“Eddig minden a tervek szerint zajlott, a kerettagok egészségesek, már letudtuk a pódiumedzést is. A körülmények tökéletesek, a skótok felkészültek az Eb-re. Legeredményesebb versenyzőnk sérülés miatt nem tud indulni ezen az Európa-bajnokságon, de bízom benne, hogy Kovács Zsófi távollétében is jól szerepelnek a tornászaink. Dévai Boglárka esetében abban reménykedem, hogy mindkét ugrását a lehető legjobban lehozza, nála van esély arra, hogy bejut a fináléba”

– mondta a Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Skócia legnagyobb városa multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a tornán kívül az evezés, a vizes sportok, a golf, a triatlon, és a kerékpáros Eb-t is megrendezik.

A férfi tornászok jövő csütörtöktől vasárnapig versengenek.

A női Európa-bajnokság programja

Csütörtök:
felnőtt egyéni és csapatverseny, selejtező 9.45

Péntek:
junior egyéni összetett és csapatverseny döntő 9.45

Szombat:
felnőtt csapatverseny, döntő 13.00

Vasárnap:
felnőtt szerenkénti döntők 14.15

(MTI)

Azért ne felejtsük, nem csak élsport, és versenysport van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük