Ugrott Orbán miniszterelnöki széke – Botrány a parlamentben

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólalását követően elfoglalta Orbán Viktor parlamenti székét, majd Kövér László házelnök figyelmeztetésére sem volt hajlandó egy ideig elhagyni azt – írta a Pestisrácok.

Milliókba kerül, de megéri?

Ezért egyébként milliós bírságra számíthat az új házszabályi rendelkezések szerint. Az akciójáról az MTI fotókat is adott ki.

Jakab az incidenssel kapcsolatban Facebook-oldalán azt írta:

“Azt mondják Orbánék, megsértjük a Tisztelt Házat azzal, hogy kimondjuk az igazságot. Hogy felemeljük a hangukat a magyar emberekért. Szánalmas, ahogy a Fidesz megpróbál teljhatalmat kiépíteni az Országgyűlésben. Természetesen minket nem lehet megfélemlíteni és nem lehet megállítani. Az új törvényük értelmében egy székre való leülésért több millió forint bírság járhat majd. Pedig én csak elfoglaltam egy üres széket… :) Megyünk előre!”

Szájzár törvény

A fenti akció akkor esett meg, amikor az országgyűlésben a “szájzár törvényről” esett szó. Tudják ez az, amiről Halász János, a Fidesz vezérszónoka kijelentette:

a szóban forgó javaslatok célja elejét venni a Ház falain belül a további rendbontásnak, és ezt a Fidesz frakciója támogatja.

Emlékeztetett: az elmúlt években sokat változott a világ, ami miatt sokszor kellett változtatni a jogszabályokon, de

a mostani javaslatokat nem az élet kényszerítette ki, hanem egyes ellenzéki képviselők törvényhozási munkát ellehetetlenítő magatartása. Korábban is voltak viták, de a képviselők elfogadták a választók döntését .

Halász János hangsúlyozta:

senki sem korlátozza a szólásszabadságot, csak azt kérik, hogy a képviselők tisztelettel, tisztességesen dolgozzanak a képviselői esküjükhöz hűen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük