Úgy tűnik, a Jobbik folytatja a néppártosodást

Bár a Jobbik kongresszusának mai napján nem tértek át a Vona által korábban javasolt társelnöki rendszerre, nagyon úgy tűnik, hogy az általa társelnöknek javasolt emberek vezethetik majd a pártot elnökként és elnökhelyettesként. A személyekről két hét múlva döntenek.

A párt gyönge választási szereplése miatt már április nyolcadikán lemondott Vona Gábor elnök, így nem csupán az első számú vezető személye kérdéses, hanem az is, marad-e a néppártos, a cigányozást, gárdázást magától eltoló irányvonal.

A bő kétszáz küldött elé végül nem a társelnöki verzió került, hanem az elnök és elnökhelyettes párosítás (egyelőre egy elnökből és hat alelnökéből álló elnökség vezeti a pártot).

A javaslatot négyötödös többséggel elfogadta a kongresszus –tájékoztatta a 24.hu-t Mirkóczki Ádám szóvivő.

Sneider és Gyöngyösi

Ha a május tizenkettedikei kongresszuson is Vona akarata érvényesül, akkor elmarad a párt radikálisai által várt Toroczkai-féle hatalomátvétel, s a néppártosodási idea hívei viszik tovább a jobbikos boltot: elnök lehet Sneider Tamásból, elnökhelyettes pedig Gyöngyösi Mártonból. Utóbbi politikus a portál értesülése szerint megkapja majd a frakcióvezetést is – erről a jövő szerdán és csütörtökön Dunaújvárosban tartandó kihelyezett frakcióülés jogosult dönteni.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Részben ma dől el, a Jobbik folytatja-e a néppártosodást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük