Ügyes vagy, geci?

A pécsi fideszes politikus ismerősömmel vitatkoztam a Facebookon az oktatásban tett károkról, amikor a vitát mintegy lezárandó, közölte, hogy nem baj, mert majd április 8-án majd mindent eldönt az Isten, meg a nép. Ettől azonban még inkább elszakadt a cérnám.

Istent ne keverd bele!

“Ehhez az kellene, hogy nem csináltatok volna simlis választási törvényt, hogy eleve nektek lejtsen a pálya. Istent ne keverd bele, és össze egy általatok csinált tisztességtelen törvénnyel!”

Szóval azt kommunikálják, hogy itt egy normális választási rendszer van, tehát ha győznek, akkor a nép igazolja, hogy jók, az ellenzék meg tehetségtelen barmok gyülekezete. Ezt sulykolja minden Fidesz médium is. Szót kell ejteni tehát a választás esélyeiről.

A rendszerváltás óta a Fidesz kivételével minden kormányzat megtartotta, hogy a társadalmi berendezkedést alapvetően meghatározó kétharmados törvényt nem módosítanak teljes parlamenti konszenzus nélkül. Orbán új Alaptörvényt csinált, és átírta az összes fontos jogszabályt, köztük a választási törvényt is. Úgy döntöttek, örökre berendezkednek. De előtte közvéleménykutattak, és elővették a fideszes Kubatov listákat. Feltérképezték az ország politikai preferenciáit az utolsó utcákig lebontva. Először is átírták  a választási földrajzot, főként Budapesten. Ha valahol nagy volt a baloldali túlsúly, azt feldarabolták. Ahol billegő körzet volt, hozzávettek a másikból jobboldali utcákat. Vagy elvettek baloldaliakat és átcsatolták erős jobboldali körzetekhez.Tehát már azelőtt eldől a szavazás, hogy az emberek belépnek a fülkékbe.

Színjáték az egész

Eltörölték a két fordulót. Mondhatnánk, na és mi van akkor, mindenki arra szavaz most is, akire akar? Csakhogy hazánkban folyamatosan proteszt szavazás van, a felhorgadó többség nem valakire, hanem valaki ellen szavaz tiltakozásul. Két forduló esetén a polgár tudhatja, ki maradt versenyben, és le tudja szavazni a kormány jelöltjét. Egy forduló esetén ennek lehetősége elvész, a leadott szavazatok szétforgácsolódnak.

Átírták ez egyéni körzetben és a listán megválasztható képviselők számát, úgy,hogy a földrajzi körzetek átrajzolásából és a töredékszavazatok felhasználásból következően megint  csak ők járjanak jól. 2014-ben pl.a szavazók 55.9 %-a nem a Fideszes jelöltre voksolt. Mégis majdnem kétharmadnyi képviselőjük lett. Becstelenül aránytalan lett a rendszer.

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2018.02.03 - 09:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nekem mostmár egyfolytában az a gondolatom, és egyre erősebb, hogy valaki, vagy valakik vannak a háttérben, akik ezt így akarják…. a nép pedig gyenge ahhoz, hogy ezt megváltoztassa..

  Válasz
 • 2018.02.03 - 19:08
  Közvetlen hivatkozás

  végulis jó ez a választasi forma csak atcsoportositasok kellenek.a jobbikon kivul mindenkinek visszalépni mindenhonnan es csak jobbikos jeloltek.ök fel is fogják lógatni-ennyi.ha ök lépnének vissza menne tovabb a mutyi meg a szornyulkodes 4 évig de sitten csak köztörvényes lenne.mi ilyen játékba nem megyunk bele.mi a nép aki eldontené a dolgokat mert akkor a jobbik mellé állnánk de nem szavazók is de csotanyékból elég volt.agyon kell utni mert orban rajön es örizteti es marad.ti mit akartok?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük