Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenKiemelt hírek

Ügyésznőt szólít fel bocsánatkérésre a bántalmazott nő

honlap
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse
Hirdetés

Izgalmas közleményt kaptunk:” Évek óta tartó, házastárs sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat végére tehet pontot egy bántalmazott nő, ha feljelenti az egyik budapesti ügyésznőt a Fővárosi Főügyészségen.

Hirdetés
Hirdetés

A probléma kiindulópontja,

Sok esetben a nyomozó hatóság és az igazságszolgáltatás sem tudja értelmezni az informatikával kapcsolatos bűnelkövetési lehetőségeket a szakember szerint.

“A jog határait feszegetjük akkor, amikor azt állítjuk, hogy maga az igazságszolgáltatás is lehet a házastársak egymás ellen folytatott játszmájának eszköze”

– jelentette ki Szöőr Anna, pszichológus-jogász, aki felháborodott azon, hogy egy budapesti ügyésznő nem nők és gyermekek elleni erőszakos bűncselekmények miatt indítványozta a távoltartás elrendelését.

“Az Országos Kríziskezelő Szolgálat vezető helyetteseként magam is részt vettem a Távoltartási Tv néven elhíresült jogszabály előkészítésében. Fogalmam nem volt arról, hogy kétélű fegyvert tartok a kezemben, pláne nem gondoltam arra, hogy a hazai igazságszolgáltatás egyes, ráadásul női dolgozói képtelenek értelmezni ennek lényegét”

– nyilatkozta a szakember.

Nevezett ügyben egy, a feleségét lelkileg súlyosan bántalmazó férj ügyvédje

javasolta a távoltartási intézkedés elrendelést, mint ötletet egy budapesti ügyésznőnek avégett, hogy a bántalmazott feleség semmilyen formában, azaz sem közvetlenül, sem közvetve ne tudjon sem a férjével, sem annak ügyvédjével kapcsolatba lépni. Az ügyvéd és a bántalmazó férj azért jelentették fel együtt a feleséget, mert miután a férj közösségi oldalakon élt igen látványos szerelmi életet, a nő ezt megelégelve elköltözött tőle, majd a férj állítása szerint néhány hónap alatt összesen 24 db e-mailt írt az őt nyilvánosan megalázó férjének és kb. ugyanennyit annak ügyédjének, amelyben, állításuk szerint, kifejezte feléjük a rosszallását.

A férj és ügyvédje, közösen zaklatás vétsége miatt tettek feljelentést

az egyik budapesti rendőrkapitányságon a feleség ellen. A rendőrség és az ügyészség mindeddig sem a levelek tartalmát, sem ezek keletkezési körülményeit nem vizsgálták, az előzményeket nem mérlegelték, az említett ügyésznő az elektronikus levelek igazságügyi informatikai szakértővel való alapos megvizsgáltatása nélkül akar vádat emelni a korábban testileg, újabban lelkileg bántalmazott nő ellen. Az informatikában járatlan ügyésznő nem gondol arra, hogy a jómódú, többdiplomás, többek között informatikus végzettségű bántalmazó férj és ügyvédje, vajon miért nem tiltják le egyetlen egy kattintással az elektronikus levelező rendszerükről a bántalmazott asszonyt, ha egyébként semmiképpen nem akarnak vele kapcsolatot tartani.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here